-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF paragino Graikiją imtis griežtesnių reformų

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) šiandien įspėjo Graikiją, kad vykdomos finansinės reformos siekiant sumažinti valstybės skolą, nėra efektyvios ir kovos su biudžeto deficitu programa turi būti smarkiai sugriežtinta, praneša naujienų agentūra „Reuters“.
graikija
graikija

Atėnuose vykusioje konferencijoje TVF atstovai priminė, kad tik dėl prieš metus Graikijai paskolintų 110 mlrd. eurų pavyko apsaugoti šią euro zonos šalį nuo bankroto. Jau tada buvo užsiminta apie galimybę restruktūrizuoti Graikijos skolas.

„Dabar atrodo, kad Graikijos valdžios vykdoma politika neveikia. Valdžios programą būtina stiprinti“, – konferencijoje Atėnuose sakė TVF Graikijos misijos vadovas Poulas Thomsenas.

Dėl gilios recesijos ir piktybinio mokesčių vengimo valstybės pajamos pastaruoju metu yra itin mažos ir skolų restruktūrizacija jau atrodo neišvengiama. Tą pripažino ir aukščiausi Europos pareigūnai. Visgi Graikijos ministras pirmininkas pareiškė, kad net ir švelni skolos restruktūrizacija gali padaryti daugiau žalos.

„Mes, Graikijos vyriausybė, Europos institucijos, kitos euro zonos šalys, ir toliau tikime, kad restruktūrizacijos kaina seniai viršijo bet kokią galimą naudą“, – teigė Graikijos premjeras.

Europos centrinio banko atstovas Juergenas Starkas taip pat mano, kad taip Graikijos bėdos nebus išspręstos. „Skolos restruktūrizavimas visiškai sunaikins mūsų kapitalą Graikijos bankuose, taigi tai yra katastrofos receptas“, – sakė J.Starkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius