Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TVF skiria Baltarusijai dar 700 mln. dolerių

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) antradienį paskelbė, kad skiria Baltarusijai antrąją paskolos dalį, kurią sudaro 699,5 mln. dolerių.
Baltarusijos kaime
Baltarusijos kaime / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taigi, kaip rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė, iš viso TVF pagalba Minskui pasiekė 2,23 mlrd. dolerių.

TVF pažymi, kad Baltarusijos valdžia pasiekė tam tikrą pažangą, įveikdama pasaulinės ekonomikos krizės padarinius. Beveik 700 mln. dolerių buvo skirta išnagrinėjus Baltarusijos Vyriausybės vykdomą ekonomikos politiką.

Tarp teigiamų priemonių, kurių ėmėsi Baltarusija, TVF vykdomojo direktoriaus pavaduotojas Takatoshi Kato nurodė griežtą biudžeto politiką, vykdomą mažinant valstybės išlaidas.

T.Kato mano, kad Minskas pasiryžęs ir toliau laikytis griežtos deficito mažinimo politikos.

Drauge pažymėta, kad nors smarkiai sumažėjo eksportas, Baltarusijos ekonomikos nuosmukis buvo nedidelis, palyginti su daugeliu kitų šalių.

TVF pagalbos Baltarusijai programa priimta 2009 metų sausį ir yra numatyta 15 mėnesių. Birželį paskolos dydis buvo peržiūrėtas: iš viso Minskas gali tikėtis 3,63 mlrd. dolerių.

Suma, kurią TVF pasirengęs skirti Baltarusijai, labai didelė pagal Fondo kriterijus.

Kai sausį buvo paskelbta apie pasiektus susitarimus, ekspertai pažymėjo, kad turima omenyje paskola, kuri keturis kartus didesnė už šalies didžiausio įnašo šiai organizacijai remti kvotą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius