Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrija kovoja su TVF, tai gali tapti pavyzdžiu visai Europai

Vengrija gali apsieiti be Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Europos Sąjungos (ES) paskolos, pareiškė šalies premjeras Viktoras Orbanas.
Pasaulyje stiprėja nepasitenkinimas TVF veikla
Pasaulyje stiprėja nepasitenkinimas TVF veikla / AFP/„Scanpix“ nuotr.

TVF nutraukė derybas su Vengrijos Vyriausybe dėl 25,9 mlrd. dolerių paskolos suteikimo šiai šaliai liepos pabaigoje, baimindamasis, kad Budapeštas atidės nepopuliarius sprendimus, susijusius su biudžeto deficito mažinimu.

TVF reikalauja, kad Vengrijos Vyriausybė sumažintų biudžeto deficitą nuo 4 proc., buvusių praėjusiais metais, iki 3,8 proc. šiais metais ir 3 proc. kitais metais, skelbia „The Wall Street Journal“.

Vengrijos Vyriausybės atstovas, duodamas interviu leidiniui, pareiškė, kad pasipriešinimas TVF yra kova dėl finansinės šalies nepriklausomybės. Jis pabrėžė, kad kyla rimtas klausimas, ar reikia šaliai 3 proc. biudžeto deficito. „Toks tikslas gali pakenkti ir žymiai sumažinti struktūrinių reformų vykdymo laisvę. Mums svarbiau išlaikyti ekonomikos augimą ir sukurti naujų darbo vietų“, – interviu teigė jis.

Tuo tarpu vienas iš Vašingtono Ekonominių ir politinių tyrimų centro atstovų Markas Weisbrotas teigė, kad vienos Europos šalies kova su TVF gali tapti rimtu precedentu ir kitoms šalims.

Jo teigimu, Europos šalių ekonomikoms reikia daugiau lankstumo, o ne tik paprasto biudžeto deficito mažinimo. M.Weisbroto teigimu, TVF politika yra „pavojinga Rytų Europai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius