-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena Japonijos atominių jėgainių greičiausiai stovi ant geologinio lūžio zonos

Japonijos branduolinio saugumo prižiūrėtojai įspėja, kad branduolinė jėgainė šalies šiaurės vakaruose greičiausiai yra pastatyta ant geologinio lūžio zonos, todėl jos veikimas gali būti niekada nebeatnaujintas baiminantis žemės drebėjimo, rašo naujienų agentūra „Reuters“.
Po Fukušimos nelaimės japonai patyrė tokį šoką, kad nebenori atominės energetikos.
Po Fukušimos nelaimės japonai patyrė tokį šoką, kad nebenori atominės energetikos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Branduolinės ir pramoninės saugos agentūra (NISA) įspėjo, kad 1517 MW galios Tsuruga elektrinė gali stovėti ant geologinio lūžio zonos. Branduolinės jėnainės operatorius „Japan Atomic Power Co“ neigia tokius teiginius, tačiau NISA vis tiek atliks tolesnius tyrimus.

Branduolinė energetika, ilgai populiarinta kaip saugi ir pigi, iki krizės Japonijoje sudarė apie 30 proc. visos šalyje suvartojamos energijos, tačiau dabar 53 branduoliniai reaktoriai yra išjungti, o gegužės penktąją dieną bus nutraukta ir paskutiniojo, 54-ojo, Japonijos branduolinio reaktoriaus veikla.

Tsuruga elektrinės abu reaktoriai buvo išjungti praėjusių metų pabaigoje. Ketinta elektrinėje pastatyti dar du branduolinius reaktorius, tačiau  Fukušimos avarija pakeitė visuomenės nuomonę ir šalies politiką atominės energetikos atžvilgiu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius