Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija bijo, kad Italijos išgelbėti nesugebės

Pasaulyje stiprėjant baimei dėl antros recesijos, Vokietija dar kartą išreiškė susirūpinimą dėl Italijos. Valstybė esą privalo imtis kuo griežčiausių reformų šalies viduje, nes bankroto atveju nei Vokietija, nei tarptautinės finansinės institucijos nebus pajėgios išgelbėti Italijos.
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Berlynas vis labiau bijo, kad Italija yra per didelė valstybė, kad griūvančiai jos ekonomikai užtektų Europos finansinio stabilumo fondo  (EFSF) lėšų, Vokietijos žurnalo „Der Spiegel“ informaciją pateikia „Deutsche Welle“.

Jei Italija bankrutuotų, šaliai gelbėti prireiktų kelis kartus daugiau lėšų nei turi sukaupęs EFSF. 440 mlrd. eurų sukaupęs EFSF buvo sukurtas tam, kad gelbėtų mažesnes euro zonos valstybes, o tokios milžinės kaip Italija gelbėjimui reikalingos kur kas didesnės sumos.

Italija yra aštunta pagal dydį pasaulio ekonomika. Viešoji skola siekia 1,8 trln. eurų – maždaug 120 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Panikuojančios rinkos abejoja dėl tolesnės Ispanijos ir Italijos ateities – valstybių skolinimosi kaina yra didžiausia per 14 metų.

Vokietijos valdžia pareiškė, kad didelės ekonomikos savo problemas turėtų spręsti pačios vykdydamos vidines reformas, mažindamos valstybės išlaidas, o ne laukdamos visiems brangiai kainuojančio pagalbos paketo.

Šeštadienį telefoninį pasitarimą rengė didžiojo septyneto – Didžiosios Britanijos, Kanados, Vokietijos, Prancūzijos, Japonijos, Italijos ir JAV – atstovai. Per kelias artimiausias dienas jie turėtų surengti susitikimą dėl galimų euro krizės sprendimo būdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius