Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinas viliasi, kad konfliktas su Baltarusija dėl dujų daugiau nepasikartos

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas išsakė apgailestavimą dėl konflikto, susijusio su dujų tiekimu Baltarusijai, ir išreiškė viltį, kad tokia situacija daugiau nepasikartos.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apgailestaujame, kad viskas baigėsi konfliktu, tikimės, kad nieko panašaus ateityje nepasikartos“, – ketvirtadienį pasitarime Novokuznecke pareiškė V.Putinas.

„Mes daug sykių perspėjome mūsų partnerius Baltarusijoje, kad būtina laiku mokėti už gautas dujas, ir „Gazprom“ tris kartus nusiuntė raštiškus pranešimus, tačiau nė karto negavo aiškaus atsakymo“, – pareiškė V.Putinas.

Tuo pat metu bendrovės „Gazprom“ valdybos pirmininkas Aleksejus Mileris pareiškė, kad Baltarusija paėmė apie 20 proc. Europai skirtų dujų.

Vicepremjeras Igoris Sečinas informavo apie problemas, susijusias su elektros tiekimu Kaliningrado sričiai dėl Baltarusijos nesankcionuoto Rusijos dujų paėmimo.

„Deja, dujų paėmimas, kaip darė Baltarusija, mažina dujų tranzitą, taip pat ir Kaliningrado elektrinei, todėl kyla papildomų grėsmių elektros energijos gamybai Kaliningrade“, – sakė I.Sečinas per pasitarimą, kurį Novokuznecko oro uoste surengė ministras pirmininkas V.Putinas.

Todėl, dėl „nekorektiškų (Baltarusijos) veiksmų“ Rusija ketina rezervuoti naftos produktus, kad Kaliningrado elektrinė galėtų dirbti be pertrūkių.

V.Putinui paprašius vicepremjero smulkiau paaiškinti elektros tiekimo Kaliningradui per Baltarusiją problemos esmę, I.Sečinas papasakojo, kad Rusija jau daug kartų kreipėsi į Baltarusijos vyriausybę ir jos atitinkamas žinybas, kad Baltarusijos pastotė būtų prijungta prie elektros tiekimo linijos iš Rusijos į Kaliningradą.

„Jau apie pusę metų ši linija atjungta, mes neturime galimybės tiekti elektros energiją, nors Baltarusijos ministras pirmininkas jums ir žadėjo“, – sakė I.Sečinas.

Išgirdęs, jog ketinama kaupti naftos produktus siekiant užtikrinti elektros energijos gamybą Kaliningrade, V.Putinas nurodė I.Sečinui pateikti konkrečius duomenis „apie atitinkamų pajėgumų apimtis ir jų kaupimo terminus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius