Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką startupai kalba po metų?

Kompanijos „withEvent.com“ įkūrėjas, programuotojas, geras pardavėjas bei keliautojas. Devyni amatai ir pomėgiai Daugilui Kakarui – ne badas, o tirštas gyvenimas. Nedidelę dalį jo pabandėme aprėpti pokalbiu: nuo verslo pradžios „StartupHighway“ akceleratoriuje iki Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino Pavasaris“, „Login“ interneto ir technologijų konferencijos ar Jūros šventės renginių, tapusių Daugilo K. verslo partneriais.  
Daugilas Kakaras „Garage48“ konferencijoje, Kaliningrade
Daugilas Kakaras „Garage48“ konferencijoje, Kaliningrade

– Verslą pradėjote Vilniuje, nes čia geresnės sąlygos nei Londone ar Berlyne?

– Verslą pradėjau Vilniuje, nes čia atsirado gera galimybė. Nelyginau sąlygų su Londonu, Berlynu ar San Francisku. Jei atsiranda galimybė, reikia daryti. Manau galimybes reikia išnaudoti, o sąlygos – tai tik detalės. Visur, kur gyvena žmonės, kažkas kuria verslą, nes tai įmanoma bet kokiomis sąlygomis.

– 2012 m. buvote pakviestas dalyvauti į pradedančiųjų verslų akceleratorių „StartupHighway“. Kaip manote, kodėl buvote atrinktas?

– Nes „withEvent.com“ turi žmones, kurie gali įgyvendinti idėją. Sukurti verslą nuo nulio ir uždirbti. Tą gali kiekvienas, todėl kiekvienas, turintis inovatyvią idėją, turėtų kreiptis į „StartupHighway“.

„withEvent.com“ teikiamos paslaugos nėra pirmo būtinumo. Kaip sugebėjote rasti klientų?

– Pirmiausia ir mūsų klientai – festivalių bei konferencijų organizatoriai – kuria ne pirmo būtinumo paslaugas, manau mūsų požiūriai šiek tiek sutampa. Visi norime sukurti kuo geresnius įspūdžius bei emocijas į renginius einantiems žmonėms.

Kadangi rinkoje esame išskirtiniai, nes tiek Lietuvoje, tiek Rytų ir Centrinėje Europoje vieninteliai specializuojamės į renginiams skirtų mobiliųjų aplikacijų kūrimą – klientų surasti nėra labai sudėtinga, o kai kurie klientai jau ir patys mus susiranda.

– Daugiausia dirbate su klientais, atstovaujančiais pramogų bei renginių sektorių. Papasakokite, kokie jie.   

– Visi, su kuriais teko dirbti, aktyvūs, protingi bei pozityvūs žmonės. Malonu ir įdomu su jais dirbti. Neteko sutikti tokių, kurie organizuotų renginį darbo dienomis nuo 8 iki 17 valandos – visiems tai gyvenimo dalis. Ir darbas tampa visai kitoks, kai žmonėms patinka tai, ką daro ir daro iš idėjos. Visus, su kuriais teko dirbti, gerbiu ir tikiuosi, kad ir ateity kartu dirbsime!

– Kaip paskirstai savo veiklos prioritetus?

– Tinkamai nusistatyti prioritetus man yra vienas didžiausių iššūkių, nors šioje srityje jau gerokai patobulėjau. Visada turėdavau daug prioritetų, pradedant samdomu darbu, „freelance‘inimu“ (liet. laisvai samdomas darbuotojas) baigiant asmeniniu gyvenimu bei kelionėmis. Pradėjus savo verslą, veiklų sumažėjo, o prioritetų atrodo padaugėjo. Taigi ir jų skirstymas tapo sudėtingesniu.

Labiausia padeda trumpam nuo visko atsitraukti ir sugrįžus, šviežia galva, nuspręsti, kas iš tiesų verslą veda į priekį, o kas yra tik blaškymasis vietoje. Pasinėrę į reikalus galime daryti, atrodytų, svarbų darbą, bet bendrame paveiksle mažai ką keisti. Tuo tarpu vienas išsiųstas elektroninis laiškas gali lemti verslo kryptį.

– Kokių klaidų reikėtų vengti pradedant verslą?

– Niekada per daug apie tai negalvojau. Visada reiktų koncentruotis į tikslą, o ne į klaidas. Jei tikslas pasiektas – nesvarbu, kiek klaidų buvo padaryta.

Panašiai yra kaip žmonės galvoja apie pinigus. Vieni galvoja, kaip sutaupyti pinigų, o kiti – kaip uždirbti pinigų. Visada reiktų galvoti, kaip uždribti pingų.

– Kaip manote, kurios verslo nišos dar nėra visiškai išnaudotos?

– Geriausia verslą pradėti su kokia nors, kad ir nedidele inovacija. O kai yra kažkas naujo – tam erdvės atsiras kiekvienoje rinkoje, kiekvienoje nišoje.

Laisviausios yra aukštųjų technologijų nišos. Galimybių jose – daugybė. 

– Gal ką parekomenduotumėte norintiems pradėti savo verslą?

– Tiesiog pradėkite savo verslą.

Taip pat rekomenduočiau „Technology Entrepreneurship” (liet. k. Technologijos ir verslumas) kursą Stanford’o universitete, kuris yra nemokamas visiems: https://novoed.com/venture17 ir prasideda jau rugsėjo viduryje. 

http://startuphighway.com/; https://www.facebook.com/StartupHighway?ref=hl

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius