Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos startuoliai investuotojų ieškos Tel Avive, Londone, Berlyne ir Stokholme

VšĮ „Versli Lietuva“ pradeda analogų Lietuvos startuolių istorijoje neturintį projektą „Startup Lithuania Roadshow“, kuris susideda iš dviejų dalių. Iš pradžių geriausios šalies startuolių komandos, padedamos savo sričių specialistų iš Lietuvos ir užsienio, visą vasarą mokysis tobulinti verslo modelį, viešai kalbėti ir parduoti savo idėjas, kurti įmonės įvaizdį.
VšĮ „Versli Lietuva“
VšĮ „Versli Lietuva“ pradeda analogų Lietuvos startuolių istorijoje neturintį projektą „Startup Lithuania Roadshow“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sėkmingai šiuos mokymus baigę startuoliai rudenį keliaus į karščiausius pradedančiųjų verslininkų taškus – Tel Avivą, Londoną, Berlyną ir Stokholmą, kur jiems bus organizuojami susitikimai su investuotojais.

Pristatyti Lietuvos startuolius šiuose miestuose pasirinkta neatsitiktinai. Organizacijos „Startup Genome“, kuri renka ir analizuoja duomenis apie pasaulio startuolių ekosistemas, 2012 metų reitinge Tel Avivas užima antrąją vietą po Silicio slėnio.

Londonas šiame sąraše užima 7-ąją vietą, Berlynas – 15-ąją. Be šių miestų, kurių startuolių ekosistemos vertinamos itin aukštais balais, susidomėjimo Lietuvos startuoliais laukiama ir Stokholme, Skandinavijos finansų centre.

„Lietuvos startuoliai pastaraisiais metais sparčiai auga ir stiprėja, tačiau atkreipti pasaulio dėmesį į mūsų šalies potencialą šioje srityje yra lengviau visiems susitelkus. Todėl dabar pats metas į vieną vietą surinkti geriausius ir pristatyti juos ten, kur renkasi patyrę  investuotojai ir kur investicijos į perspektyvius startuolius auga greičiausiai“, – sako VšĮ „Versli Lietuva“ verslumo departamento direktorius Dovydas Varkulevičius.

Paskelbus atranką į „Startup Lithuania Roadshow“ projektą, VšĮ „Versli Lietuva“ sulaukė anketų ne tik iš vietinių, bet ir iš Baltarusijos, Ispanijos, Škotijos startuolių, kurie savo įmones ruošiasi kurti Lietuvoje. Tai rodo, kad Lietuva tampa patrauklia vieta kurti startuolius ir užsieniečiams – čia organizuojami įvairūs pradedantiems verslininkams skirti renginiai, veikia verslų akseleratorius, rizikos kapitalo fondai, bendradarbystės centrai.

Šiuo metu dalyvauti projekte yra atrinkta 13 komandų, kuriančių inovatyvius sprendimus verslui, viešajam sektoriui ir individualiems vartotojams. Galutinis projekte dalyvaujančių startuolių sąrašas paaiškės netrukus, kai bus baigti pokalbiai su į antrą turą patekusiomis komandomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius