Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motyvacinės knygos verslo idėja nurungė skrabalų gamintojus, radijo stoties kūrėjus ir daugelį kitų

Šiemet jau antrus metus vykstančio DNB banko edukacinio projekto LIFTAS nugalėtojais įtemptoje kovoje tapo Kauno „Vyturio" katalikiškos mokyklos komanda „Amigos" su motyvacinės knygos projektu.
Pirmosios ir antrosios vietos laimėtojai
Pirmosios ir antrosios vietos laimėtojai / Organizatorių nuotr.

Antrą vietą iškovojo Vilniaus Gabijos gimnazistai pasiūlę įgyvendinti longboard lentų nuomos ir apmokymų punkto idėją  Vilniaus centre.

Pirmos vietos nugalėtojai, laimėję 10.000 litų banko paramą savo projektui, kurs motyvacinę knygą bėdų prislėgtam jaunimui ir su problemomis susiduriančių atžalų tėveliams bei artimiesiems, kuriems aktualu sužinoti apie savo vaikų elgseną ir juos kamuojančius klausimus. Knyga skatins visuomenę spręsti problemas, ieškoti alternatyvų, pokyčių, pasisemiant patirties iš kitų jaunų žmonių gyvenimų. Komanda jau bendradarbiauja su įvairiomis organizacijomis, dirbančiomis su jaunimu. Iš parduotos knygos pelno bus leidžiama antra knyga.

Antrąją vietą užėmusi komanda buvo apdovanota 5 tūkst. litų prizu, už šiuos pinigus longboard‘ų nuomos projektą sugalvoję vilniečiai kurs internetinę rezervacijos sistemą, aktyviai populiarins naująją paslaugą, mokys besidominčius važinėti longboard‘ais ir dar šiemet tikisi išplėsti paslaugų geografiją į Palangą.

Prasidėjus finaliniam verslo idėjų pristatymui, kiekviena komanda stengėsi išsiskirti ne tik idėja, bet ir jos pateikimu – grojo, dainavo, rodė trumpus filmus, kalbino specialistus – įvairiais būdais stengėsi „parduoti“ savąją idėją. 

Po kiekvieno pristatymo komisija – Viktoras Diawara, Menų fabriko LOFTAS įkūrėjas, Andrius Kostogriz, DNB banko atstovas, Indrė Kreivytė, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto partnerysčių vadybininkė – pateikinėjo klausimus, domėjosi paslaugų ir produktų paklausa, rizika, projektų plėtra, o moksleiviai tikėdami savo idėjomis drąsiai atsakinėjo į jų klausimus. 

Viktoras Diawara skyrė LOFTO apdovanojimą Klaipėdos raj. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijai, kuri pasiūlė verslo projektą  „Radijo CENTAS“. Verslo idėjos esmė – mobili radijo ir muzikos įrašų studija, kuri teiktų paslaugas mokyklos ir miestelio bendruomenei: su šia radijo studija gimnazistai įgarsins renginius, koncertus, organizuos kitas pramogas.

„Ačiū DNB, kad tęsia šį projektą, nes labai svarbu, jog jaunimas kuo anksčiau suprastų, ko nori ir pradėtų tai daryti. Svarbiausia turėti idėją, kuria tu tiki, ją bandyti įgyvendinti su žmonėmis, kuriais pasitiki, dirbti sąžiningai bei daug ir tada viskas bus gerai“, – sakė komisijos narys Viktoras Diawara.

Tarp konkurse dalyvavusių buvo ir daugiau drąsių, modernių idėjų: ekologiškos kosmetikos ir higienos priemonių gamyba, lauko kino teatras, mokinių autorinių darbų aukcionas-tinklalapis, programėlė-žaidimas, kuri palengvintų diabetu sergančiųjų kasdienybę  – tai tik kelios iš pateiktų idėjų, kurias mokiniai pasiryžę  įgyvendinti savo bendruomenėse. 

Bendrai LIFTO konkurse rungėsi 70 gimnazijų ir mokyklų iš visos Lietuvos.

„Džiaugiamės, kad mokiniai yra verslūs ir imlūs naujovėms – kelios jų idėjos dar vykstant konkursui buvo pradėtos įgyvendinti. Džiaugiamės mokinių veržlumu kurti verslą, eiti į priekį. Raginame mokinius nenuleisti rankų, jei iš pirmo karto nepasiseka, skatiname ieškoti įvairių sprendimų ir įgyvendinimo galimybių“, – pasakojo DNB  banko prezidento pavaduotojas Šarūnas Nedzinskas.

Projekto partnerės VšĮ „Versli Lietuva“ lektorius Tomas Kavaliūnas teigė per projektą sutikęs daugybę skirtingų moksleivių, kai kuriuos jis įvardijo kaip tikrus perliukus,  tačiau visus siejo vienas bruožas – noras patiems kurti savo finansiškai saugią ateitį. „Kiekviena mokykla turi savo veidą, tačiau moksleiviai visur yra gudrūs ir žingeidūs“, – teigė VšĮ „Versli Lietuva“ lektorius Tomas Kavaliūnas.

DNB banko edukacinio projekto LIFTAS tikslas – jaunų žmonių sąmoningumo, finansinės atsakomybės ir verslumo ugdymas, siekiant suteikti mokiniams daugiau praktinių žinių, įgūdžių ir galimybę įgyvendinti savo verslo idėją, kuri būtų naudinga visai mokyklos bendruomenei. Šiais metais LIFTO dalyviams seminarus vedė du VšĮ „Versli Lietuva“ lektoriai. Projektui pritaria LR Švietimo ir mokslo ministerija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius