Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Norintieji dirbti su tauriaisiais metalais dokumentus teikia per el. pranešimų dėžutę

VĮ „Lietuvos prabavimo rūmai“ – ne tik senas tradicijas ir istoriją puoselėjanti, bet ir šiuolaikiška bei moderni tauriųjų metalų ir brangakmenių valstybinės priežiūros institucija Lietuvos Respublikoje, įkurta dar 1922 metais.
Auksas
Auksas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dauguma, ką nors žinančių apie Prabavimo rūmus, galvoja, kad ši institucija yra tik verslo kontrolės institucija, tačiau nedaugelis žino, kad į Prabavimo rūmus gali kreiptis bet kuris Lietuvos gyventojas ar mūsų šalies svečias“, – sako VĮ „Lietuvos prabavimo rūmai“ direktoriaus pavaduotojasVaidas Cerebiejus.

Lietuvos prabavimo rūmuose yra patikrinama ir Lietuvos valstybiniu kontroliniu prabavimo ženklu patvirtinama tauriojo metalo praba, nustatomi papuošaluose įtvirtinti akmenys, išduodant jiems valstybės sertifikatus. Taip pat  atliekama cheminė metalų analizė bei įvairių medžiagų, lydinių, tirpalų elementinė analizė, gaminami reagentai ir atliekama daug su tauriaisiais metalais susijusių paslaugų, o Vilniuje įkurta Brangakmenių tyrimo laboratorija atlieka briliantų, spalvotų brangakmenių, sintetinių akmenų bei brangakmenių žaliavos diagnostiką, konsultuoja brangakmenių įvertinimo klausimais.

Įmonėje dirba aukštos kvalifikacijos bei turintys ilgą darbo patirtį specialistai. Darbuotojai bendradarbiauja su kitų šalių laboratorijomis, nuolat giliną įgūdžius bei kvalifikaciją.

Lietuvos prabavimo rūmai – valstybinė institucija, kuri kaip trečioji nepriklausoma šalis padeda spręsti ginčus dėl tauriųjų metalų ir brangakmenių tarp verslo atstovų ar tarp pardavėjo ir vartotojo.

Visi, kurie dirba su tauriaisiais metalais ir brangakmeniais (gamina, parduoda, taiso, perdirba ir pan.), yra registruojami Lietuvos prabavimo rūmuose. „Norėdami sužinoti, ar juvelyras, ar lombardas dirba legaliai, visada galite patikrinti Lietuvos prabavimo rūmų ir VšĮ „Versli Lietuva“ administruojamame tinklapyje verslovartai.lt skelbiamą informacijoje apie Lietuvos prabavimo rūmų registruotus ūkio subjektus, dirbančius su tauriaisiais metalais ir brangakmeniais. Čia rasite ir visą informaciją, aktualią pradedančiam verslą su tauriaisiais metalais ir brangakmeniais“, – teigia VĮ „Lietuvos prabavimo rūmai“ direktoriaus pavaduotojas Vaidas Cerebiejus.

Norint užsiimti veikla, susijusia su tauriaisiais metalais ir brangakmeniais, verslininkai privalo kreiptis į Lietuvos prabavimo rūmus ir užsiregistruoti. Kreiptis galima įvairiais būdais – atvykti į vieną iš įstaigos filialų, atsiųsti juos paštu ar per kurjerių tarnybą, pasirašytus elektroniniu parašu atsiųst elektroninėmis priemonėmis. Tačiau pats patogiausiais ir sparčiai populiarėjantis būdas – pasinaudoti VšĮ „Versli Lietuva“ paslauga ir dokumentus pateikti per Paslaugų ir gaminių kontaktinio centro (PGKC) „Pranešimų dėžutę“ tinklapyje www.verslovartai.lt.

Lietuvos prabavimo rūmų padaliniai veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Druskininkuose.

„Mūsų veiklos partneris – VšĮ „Versli Lietuva“ sudarė galimybę verslo atstovams betarpiškai ir operatyviai klausti ar pateikti Lietuvos prabavimo rūmams dokumentus, reikalingus pradėti legalią veiklą su tauriaisiais metalais ir brangakmeniais“, – džiaugiasi VĮ „Lietuvos prabavimo rūmai“ direktoriaus pavaduotojas Vaidas Cerebiejus.

Padedant VšĮ „Versli Lietuva“ dalis Lietuvos prabavimo rūmų paslaugų yra perkeltos į elektroninę erdvę – į PGKC tinklapį verslovartai.lt,  todėl šios įmonės bendravimas su klientais tapo greitesnis, patikimesnis ir daug patogesnis, sumažino administracinę naštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius