-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pradeda veikti Skaistgirio pieno ferma su 2,5 tūkst. karvių

Šią savaitę oficialiai atidaroma viena didžiausių, 18 mln. litų kainavusi pieno fermų Baltijos šalyse – čia bus laikoma 2,5 tūkst. melžiamų karvių, iki gegužes šalia bus pastatytas ir pieno perdirbimo cechas.
Rugpjūčio karvutė
Karvutė / Rasos Markaitytės nuotr.

Skaistgirio žemės ūkio bendrovėje kasdien bus primelžiama apie 60 tonų pieno, o planuojama metinė apyvarta – 25 mln. litų (be PVM), ketvirtadienį informuoja „Verslo žinios“.

„Jei gerai seksis, statysime ir daugiau tokių kompleksų“, – sako bendrovė bendraturtis Vilius Kaikaris, žadantis, kad gegužę šalia fermos pradės veikti modernus pieno perdirbimo cechas.

Žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus žiniomis, Skaistgirio žemės ūkio bendrovėje planuojamas paukštynas ir bioenergijos gamyba.

Sutvarkyti produkcijos realizaciją įmonei nebus sudėtinga, nes pasitelks mėsos perdirbimo bendrovę „Delikatesas“, kurios bendraturtis yra V. Kaikaris, logistikos sistemą ir vadybininkus.

Su V. Kaikariu susijusios įmonės yra vienos didžiausių dirbamosios žemės savininkių Lietuvoje. V.Kaikaris vadovauja ir bendrovei „Šiaurės vilkas“, kuri verčiasi grūdų prekyba ir logistika. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius