Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikinio Lietuvos verslininko paveikslas: jaunas ir atviras pasauliui

Šiuolaikinis Lietuvos verslininkas toli gražu neatitinka anksčiau vyravusių stereotipų, kuomet verslininko paveikslą galėdavo atspindėti suktas, dažnai nelegaliais būdais užsidirbantis ir aplinkinių nuomonės nepaisantis turtuolis.
Verslininkas
Verslininkas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Evaldas Gustas

 Šį stereotipą sėkmingai griauna šiuolaikinių verslininkų pavyzdžiai, kurių sėkmės istorijos įkvėps tūkstančius jaunuolių, dalyvausiančių LR Ūkio ministerijos ir VšĮ „Versli Lietuva“ iniciatyva organizuojamame „Verslas veža“ ciklo renginyje, vyksiančiame Kauno „Žalgirio arenoje“ rugsėjo 25 d. Pirmojo „Verslas veža“ etapo metu, pavasarį, renginiuose Biržuose, Plungėje, Raseiniuose, Tauragėje, Šiauliuose ir Klaipėdoje apsilankė beveik 3 tūkst. dalyvių.

„Verslas veža“ jau spėjo įrodyti, kad tokie praktiniai mokymai yra reikalingi, o patraukliai ir suprantamai pateikiama informacija apie galimybes rasti bei gauti visapusišką paramą verslo pradžiai yra aktuali tūkstančiams ambicingų jaunuolių. Džiugina jaunų žmonių noras ieškoti nišų bei įdomių sprendimų, kuriant savo verslą. Tokie iniciatyvos renginiai yra labai svarbūs jauno žmogaus motyvacijai“, − sakė Ūkio ministras Evaldas Gustas.

Remiantis statistika, 2014 m. pradžioje Kauno m. savivaldybėje įregistruotų mažų ir vidutinių įmonių skaičius tūkstančiui gyventojų siekė 4,40. Šis rodiklis kasmet tik didėja, todėl tai – itin geras ženklas, skatinantis nesustoti ir judėti pirmyn. „Verslas veža“ renginio metu jaunus žmones nemokamai konsultuos, žiniomis ir patirtimi dalinsis bei praktinius mokymus ves ne tik šalies verslo lyderiai, bet ir valstybinių institucijų atstovai, visuomenėje žinomi asmenys.

„Neretai darbo ieškantys jauni žmonės per greitai „numarina“ nuosavo verslo idėją. Tačiau sėkmingi pavyzdžiai, ypač jaunų verslininkų, rodo, jog verslui kurti bene svarbiausia yra gera idėja ir tikėjimas tuo, ką darai. Žinoma, derėtų būti susipažinus su pagrindiniais verslo procesais, išsiaiškinti finansavimo galimybes, gebėti užmegzti naudingus kontaktus. Viso to ir dar daugiau jaunimas galės pasisemti iš įkvepiančių verslininkų sėkmės istorijų, kompetentingų specialistų konsultacijų ir verslo įgūdžių lavinimo seminarų,“ − sakė VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Jo teigimu, „Verslas veža“ renginio formatas ypatingas tuo, jog čia pateikiama ne tik „sausa“ informacija, bet, svarbiausia – jaunimas motyvuojamas imtis savo verslo. Savo įgūdžius jaunuoliai gali lavinti praktinio pobūdžio viešojo kalbėjimo, kūrybiškumo ir kitų gebėjimų lavinimo seminaruose.

Pasak vieno iš pranešėjo, verslininko ir muzikanto Vytauto Medinecko-Ironvyto, šiame  renginyje jis dalyvauja gerai žinodamas, kad jauniems žmonėms, norintiems įgyvendinti savo tikslus bei verslo idėjas, dažnai trūksta motyvacijos. „Savo verslą pradėjau būdamas vos 22 m. Nepasakyčiau, kad sulaukiau didelio palaikymo iš aplinkinių, bet vidinis noras ir tikėjimas buvo stipresni, tad nurungė bet kokius aplinkos trikdžius. Dabar galiu pasidžiaugti, kad man priklausančios maisto papildų bei sportinių drabužių linijos sulaukia didelio dėmesio jau ir užsienio rinkose“, – sakė „Muscle shop.lt“ ir „MPP clothing“ prekių ženklų sumanytojas.

V. Medinecko-Ironvyto teigimu, renginyje jis ne tik pasidalins savo įgyvendintomis verslo idėjoms, bet ir pasistengs motyvuoti jaunimą. „Jauni žmonės tikrai turi idėjų, siekia save išreikšti, bet jiems pritrūksta motyvacijos, ryžto, drąsos. Norisi jaunimą paskatinti, įrodyti, kad kiekviena svajonė, nors ir kokia keista ji atrodytų aplinkiniams, gali būti įgyvendinta. Svarbiausia – tikėjimas ir sunkus darbas tikslo vardan“, − teigė verslininkas.

Kitas renginio pranešėjas – Justas Pikelis, įkūręs tinklalapį www.stebink.lt. Vaikinas savo pavyzdžiu įrodė, kad jaunas amžius ir patirties stoka nėra kliūtys, siekiant sukurti verslą. Renginio metu jis skaitys pranešimą pavadinimu „Nuo DJ iki verslininko. Kaip surasti savo kelią“ ir papasakos apie profesinio gyvenimo pradžią bei kaip, jo nuomone, kiekvienas jaunas žmogus galėtų rasti savo pašaukimą.

J.Pikelis įsitikinęs – galimybės kurti verslą nūdien geresnės nei bet kada anksčiau:  „Kiekvienas bent kartą gyvenime privalėtų pabandyti įgyvendinti nors vieną asmeninį projektą. Net ir nesėkmės atveju įgyta patirtis praverstų ne tik kaip verslininkui, bet ir kaip asmenybei“.

Be V. Medinecko-Ironvyto ir J. Pikelio renginyje „Verslas veža“ pranešimus skaitys ir su jaunimu bendraus verslininkai Ilja Laurs ir Mindaugas Glodas, prodiuseris Martynas Tyla, muzikantas Jurgis Didžiulis, publicistas Andrius Užkalnis ir kiti.

Kaune vyksiantis renginys „Verslas veža“ yra LR Ūkio ministerijos ir VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojamo renginių ciklo jaunimui dalis. „Verslas veža“ renginys jau aplankė Alytų, o artimiausiu metu susitikimai planuojami Vilkaviškyje, Druskininkuose, Naujojoje Akmenėje, Panevėžyje, Joniškyje, Rokiškyje, Ignalinoje bei Vilniuje.

Daugiau informacijos apie renginių ciklą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius