Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„StartupHighway“ pradėjo trečiąjį šaukimą į vieną stipriausių akceleratorių Rytų ir Šiaurės Europoje

Viena didžiausių Rytų ir Šiaurės Europos regione pradedančių verslų akceleravimo programų „StartupHighway“ pradeda trečią paraiškų priėmimo etapą. Programos vadovai bei investuotojai jaunųjų verslininkų idėjų lauks iki š. m. kovo 31 d. Trečiąją „StartupHighway“ verslų vystymo programą planuojama pradėti jau gegužės 1 d.
Valdininkai
Verslininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rokas Investicijos

„Paraiškų su verslo idėjomis laukiame tiek iš studentų, tiek iš pažengusiųjų ir verslo patirties turinčiųjų žmonių. Svarbiausias kriterijus yra rimtas pasiryžimas kurti nuosavą verslą. Mūsų programos patirtis parodė, kad sėkmę lemia tiek tikėjimas savo idėja, tiek geros, kompetentingos ir vieningos komandos sutelkimas“, – teigia „StartupHighway“ programos bendraįkūrėjas ir vadovas Rokas Tamošiūnas.

Jis priduria, kad per pastaruosius du metus pradedančių verslų akceleravimo programa „StartupHighway“ išsikovojo regiono lyderės pozicijas. Programos įgyvendintojai pelnė verslo angelų paramą ir pasitikėjimą, sutelkė ir plėtoja vieną didžiausių mentorių bendruomenių visame Baltijos ir Skandinavijos regione. Taip pat pritraukta ir nemažai užsienio investuotojų, nuolatos ieškančių investavimo galimybių.

„Per šešiolika darbo mėnesių „StartupHighway“ pasiekė apčiuopiamų rezultatų – padėjo įkurti 10 sėkmingai augančių kompanijų. Todėl šiais metais trečią kartą Vilniuje vykstanti pradedančių verslų vystymo programa konkuruoja su Varšuvos ir Talino akceleratoriais. Vidurio ir Rytų Europos regione mūsų rezultatai yra matomi ir vertinami. Tad šiais metais vėl tikimės kelių šimtų paraiškų“, – sako R. Tamošiūnas.

Investicija į pradedančius verslus, kaip ir praeitais metais, sieks iki 50 000 Lt. Už ją bus prašoma 10 proc. akcijų steigiamuose projektuose. Mentorių konsultacijomis, finansine ir juridine pagalba paremtos programos tikslas – intensyviai išvystyti verslą nuo idėjos iki pirmųjų pajamų ir padėti įgyvendinti tolimesnę plėtrą.

2011 m. įvykusios pirmosios „StartupHighway“ programos metu buvo išvysti pirmieji 4 verslai. Skaitmeninio turinio pardavimų platforma „Sellfy“ sulaukė investicijų iš keturių užsienio investuotojų, tarp jų: „Skype“ bendraįkūrėjo esto Toivo Annus ir Estijos prezidento patarėjo Steno Tamkivio. Nuo tada „Sellfy“ verslas išaugo dešimt kartų. „Lamų Slėnis“ – perspektyvus ir sparčiai populiarėjantis internetinis leidinys apie kūrybą bei gyvenimo būdo tendencijas. Šiandien šis leidinys per mėnesį vidutiniškai sulaukia 40 tūkst. skaitytojų.

2012 m. metų programoje išvystytų 6 verslų pasiekimai kol kas neskelbiami. Per tris pastarosios programos mėnesius pradedantieji verslininkai susitiko su daugiau nei 100 patyrusių ekspertų iš viso pasaulio. Programos dalyvius konsultavo tokie verslo profesionalai kaip Lopo Champalimaud („Wahanda“ kompanijos direktorius), Domas Mituzas („Facebook“ IT inžinierius), Chris Robbins (telekomunikacijų kompanijos „Bitė“ valdybos narys), Jon Bradford („Springboard“ bendraįkūrėjas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius