-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Verslios Lietuvos“ jaunųjų eksporto lyderių programai „Sparnai“ – pirmoji vieta

VšĮ „Versli Lietuva“ delegacija iš 10-osios kasmetinės Pasaulinio prekybą skatinančių organizacijų tinklo (Trade Promotion Organization Network) konferencijos grįžta su pirmosios vietos apdovanojimu, kurį iškovojo jaunųjų eksporto lyderių programa „Sparnai“. „Sparnų“ programa pripažinta tarp geriausių eksporto iniciatyvų pasaulyje „Excellence in Export Initiatives“ apdovanojimuose išsivysčiusių šalių kategorijoje.
VšĮ „Versli Lietuva“
VšĮ „Versli Lietuva“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lapkričio 3-5 d. JAE, Dubajuje, vykstančios 10-osios kasmetinės konferencijos apdovanojimuose VšĮ „Versli Lietuva“ organizuojama jaunųjų lyderių programa „Sparnai“ nuskynė nugalėtojo laurus ir buvo pristatyta prekybos skatinimo organizacijų lyderiams ir ekspertams iš viso pasaulio.

„Žinia apie Lietuvos sėkmę ir pasaulinį pripažinimą unikaliai „Sparnų“ programai – tai patvirtinimas, kad einama teisingu keliu. Lietuva įvertinta kaip gerosios praktikos lyderė jaunimo verslumo skatinimo srityje, todėl mūsų užduotis – tęsti ir plėsti iniciatyvas, kurios yra aktualios ir karjerą pradedančiam jaunimui, ir kvalifikuotų darbuotojų ieškančiam verslui“, – teigia LR ūkio ministras Evaldas Gustas.

„Sparnų“ programa siekiama suteikti perspektyviems Lietuvos bei užsienio aukštųjų mokyklų absolventams reikiamų žinių ir patirties verslo įmonėse, dalyvaujant verslo ir eksporto skatinimo programose ir projektuose.

„Pirmoji vieta „Sparnų“ programai – tai jau nebe pirmas „Verslios Lietuvos“ veiklos įvertinimas pasauliniu mastu. 2012 m. šiuose apdovanojimuose „Konkurencingumo centro“ projektas laimėjo 2-ąją vietą. Tarptautinis pripažinimas suteikia papildomo svorio mūsų vykdomiems projektams, todėl ši sėkmės istorija svarbi ne tik „Versliai Lietuvai“, bet ir visiems, kurie šiuose projektuose dalyvauja ir naudojasi mūsų teikiamomis paslaugomis“, – parbrėžė VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

„Sparnų“ programa siekiama suteikti perspektyviems Lietuvos bei užsienio aukštųjų mokyklų absolventams reikiamų žinių ir patirties verslo įmonėse, dalyvaujant verslo ir eksporto skatinimo programose ir projektuose. Programoje dalyvauja 16 profesionaliai atrinktų jaunųjų eksporto lyderių. Jie rotacijos būdu dirba daugiau kaip 40 šalies smulkių ir vidutinių įmonių visoje Lietuvoje. Dalyviai susipažįsta su verslo ir eksporto plėtros vadybos, rinkodaros, verslo skatinimo ir kitomis pažangiausiomis praktikomis, jiems padeda paskirtas mentorius. „Versli Lietuva“ programą „Sparnai“ pradėjo vykdyti 2013 m., atsižvelgdama į verslo atstovų bei jaunų, talentingų, ką tik mokslus baigusių žmonių poreikius.

Pasaulinis prekybą skatinančių organizacijų tinklas (Trade Promotion Organization Network) organizuoja kasmetines konferencijas ir apdovanojimus, į kuriuos susirenka pasaulio prekybos skatinimo organizacijų lyderiai ir specialistai. Šiemet konferencijoje Dubajuje aptariama, kaip prekybos skatinimą derinti su investicijų pritraukimu, kaip efektyviam paslaugų teikimui pasitelkti informacines ir komunikacijų technologijas, eksporto įvairinimas įtraukiant naujas rinkas, smulkiojo ir vidutinio verslo integracija į pasaulinę vertės kūrimo grandinę, moterų dalyvavimas versle ir kiti klausimai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius