Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Verslo sėkmės istorija. Gedas Sakalauskas, UAB „Vakarų geodezija“ direktorius: įmonę įkūrė po renginio verslumui skatinti

Baigęs žemėtvarkos ir geodezijos studijas Rietave esančioje Žemaitijos kolegijoje šešerius metus dirbau samdomu darbuotoju pagal specialybę. Per tą laiką įgijau patirties, visus darbus įpratau atlikti labai atidžiai ir rūpestingai, o idėją kurti nuosavą verslą paskatino stiprus noras turėti patikimą pragyvenimo šaltinį.
Gedas Sakalauskas
Gedas Sakalauskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kadangi manau, kad reikia užsiimti tuo, ką geriausiai žinai ir moki kartu su savo buvusiu studijų grupės draugu nutarėme steigti bendrovę, atliekančią geodezijos, topografijos darbus bei teikiančią kadastrinių žemės matavimų ir inventorizacijos paslaugas.

Buvo nedrąsu, tačiau praėjusių metų kovą Rietave vyko pirmasis renginys iš VŠĮ „Versli Lietuva“ renginių ciklo, skirto verslumui skatinti. Apsilankius jame abejonės išnyko. Buvau tiesiog sužavėtas, kiek naudingos ir operatyvios informacijos jame buvo pateikta. Ten sužinojau ir apie „Pirmųjų verslo metų krepšelio“ paslaugas.

Tai paskatino ilgai nelaukiant įgyvendinti savo planą – bendrovę įkūrėme nė mėnesiui nepraėjus. Tapau pirmuoju Lietuvoje „Pirmųjų verslo metų krepšelio“ savininku. Jame numatytos paslaugos, kurias man suteikė Rietavo verslo informacijos centro darbuotojai, buvo labai naudingos, atsakymai į iškilusius klausimus buvo operatyvūs, aiškūs, tikslūs.

Ypač pravertė konsultacijos darbo teisės, buhalterinės apskaitos srityse. Vertingi buvo patarimai, kur kreiptis bandant gauti finansavimą. Investicijos tapo didžiausia kliūtimi. Norėjome imti banko paskolą, bet neturėjome reikiamų garantų. Tuo tarpu geodezijos verslo specifika lemia, kad pačioje pradžioje reikia nemažai investuoti į brangius prietaisus, programas.

Tačiau nenuleidome rankų, pagalvojome, kad jei jau į tą laivą įšokome, nebėra kur trauktis. Su kitu akcininku sudėjome savo santaupas, padėjo tėvai, skolinomės iš giminaičių. Pirmus du mėnesius gailėjausi sprendimo įkurti savo verslą, bet prabėgus pirmiesiems metams esu labai patenkintas, kad ryžausi šiam žingsniui. 

Pradžioje buvome nežinomi, užsakovai nebuvo garantuoti dėl paslaugų kokybės. Manau, kad sėkmę lemia mūsų požiūris į darbus, jų atlikimo terminus. Dirbame kruopščiai, greitai, nežiūrėdami darbo valandų – žmonės, jei jiems reikia, gali skambinti iki 24 valandos, neatsisakome teikti paslaugas ir šventinėmis dienomis.

Šiam verslui būdingas sezoniškumas, tad pavasarį, vasarą stengiamės nuveikti kuo daugiau. Kabinete sėdėti nėra kada: dieną derinu darbus, važinėju, o vakarais ir naktimis braižau. Sukūrėme darbo vietas 4 darbuotojams, vasarą planuojame dar kelis priimti. Per pirmuosius metus grynasis pelnas buvo apie 15 tūkst. litų, nedaug, bet svarbiausia, kad  neįlindome į „minusą“, grąžinome skolas.

VERSLO PLANO SKAIČIUOKLĖ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius