Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Verslo sėkmės istorija. Gediminas Stonys, IĮ „SGS Trade“ direktorius: tikėjausi sunkesnės pradžios

Jo teigimu, versle svarbiausia mąstyti globaliai, plėsti veiklos sritis, neužsisėdėti savo parduotuvėje, mieste, žvalgytis naujų galimybių visoje Lietuvoje ir už jos ribų. Įmonės filialus (parduotuves) artimiausiu metu numatoma atidaryti Palangoje, dar viename nedideliame mieste.
Gediminas Stonys
Gediminas Stonys / Asmeninio archyvo nuotr.

„Vaikystėje lanksčiau iš popieriaus lėktuvėlius ir bandžiau juos kaimynams pardavinėti“, – šypsodamasis pasakoja G.Stonys apie pirmąsias verslumo pamokas. Neatsitiktinai ir darbą pasirinko prekybos srityje: pirkti ir parduoti jam visuomet patiko.

Tačiau dirbdamas kitiems ieškojo savo šanso. Idėja kilo netikėtai, kai buitine technika prekiaujančios įmonės, kurioje darbavosi, buvo nusiųstas į kasečių pildymo mokymus. Juose įvaldė šią techniką, vėliau įgijo ir praktinių įgūdžių, patirties.

„Įsitikinau, kad tai nėra labai sudėtinga, galima neblogai uždirbti, nes tokios paslaugos mūsų mieste trūko. Šią vasarą palankiai susidėliojus aplinkybėms (atsirado tinkamos patalpos), pradėjau savarankišką veiklą“, – aiškina pašnekovas.

Pasak verslininko, labai padrąsino ir VšĮ „Versli Lietuva“ atstovė Plungės regione Gražina Lukošienė. Ji padėjo apsispręsti, kokią įmonės rūšį geriau rinktis. Pravertė ir praktiniai patarimai, susiję su verslo planavimu bei plėtra, pagalba rengiant įmonės steigimo dokumentus.

G.Stonys pasinaudojo ne tik konsultacijos paslauga, bet ir Pirmųjų verslo metų krepšeliu. Naudingi buvo buhalterinės apskaitos seminarai. Kadangi veiklos pradžioje dar negali samdytis buhalterės, buhalteriją tvarko pats.

„Kol kas didelių pelnų neskaičiuoju, bet sekasi neblogai. Tikėjausi sunkesnės pradžios. Pasisekė, kad anksčiau buvau užmezgęs gerus ryšius su  prekių ir medžiagų tiekėjais. Pavyko susitarti dėl  mokėjimų už jas atidėjimų iki metų pabaigos“, – tikina įmonės savininkas.

Plečiantis klientų ratui ir įvertinusi jų poreikius „SGS Trade“ pradėjo siūlyti daugiau paslaugų: kastes ne tik pildo, bet ir pardavinėja, remontuoja spausdintuvus, kopijuoja dokumentus, gamina nuotraukas. Taip pat importuoja projektorių lempas.

„Pirmieji Lietuvoje įdiegėme naują amerikietišką kasečių pildymo technologiją. Prekiaujame paslaugų paketais – pirkėjui nebereikia niekuo rūpintis, mes pildome kasetes, remontuojame, prižiūrime spausdintuvus, rūpinamės jų eksploatacija“, – dalijasi patirtimi G.Stonys.

Iki metų pabaigos jis planuoja įdarbinti kompiuterių specialistą, kad klientams galėtų pasiūlyti dar vieną paslaugų paketą – kompiuterių tinklų priežiūros ir remonto. „Sėkmė lydės tik tada, jei nesustosi vietoje“, – neabejoja įmonės savininkas.

VERSLO PLANO SKAIČIUOKLĖ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius