Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Verslo sėkmės istorija. Laurynas Stankaitis, IĮ „Desire Group Europe“ direktorius: įveikti įmonės steigimo baimę

Vos tik tapau pilnamečiu iškart įregistravau įmonę. Nusprendžiau, kad noriu turėti verslą „čia ir dabar“. Patyrinėjęs rinkos poreikius sugalvojau kurti ir administruoti interneto svetaines.
Laurynas Stankaitis
Laurynas Stankaitis / Asmeninio archyvo nuotr.

Savo įmonę, kuriančią ir administruojančią interneto svetaines, steigti norėjau jau prieš pusantrų metų, tačiau pasirodė, kad pagal Lietuvos įstatymus tai įmanoma tik sulaukus 18-kos. Ją įregistravau prieš kelis mėnesius, vos tik tapęs pilnamečiu. Anksčiau planavau tapti programuotoju, tačiau skaitydamas literatūrą apie verslą ir sėkmę supratau, kad nenoriu eiti tradiciniu keliu: stoti į universitetą, kelis metus gilintis į verslo teoriją, o tik po to kurti savo verslą. Nusprendžiau, kad noriu jį turėti „čia ir dabar“.

Įmonės steigimo baimė – vienas iš gandų, klaidžiojančių tarp jaunųjų verslininkų. Mano nuomone, jei žmogus yra pasiryžęs, niekas jam nesutrukdys. Be to, Šakių verslo informacijos centre, į kurį kreipiausi, sužinojau, kad galiu sulaukti pagalbos. Viena iš galimybių, labai padedančių įgyvendinti svajonę – tai Pirmųjų verslo metų paslaugų krepšelis, kurį suteikė VŠĮ „Versli Lietuva“. Nemokamos 6 tūkst. litų vertės konsultacijų, mokymų, biuro ir kitos paslaugos puiki paspirtis verslo pradžioje.

Jau pasinaudojau spausdinimo bei buhalterinės apskaitos paslaugomis. Ši paslauga pradedantiems verslininkams yra pati naudingiausia, nes pradžioje sunku susigaudyti savo finansuose. Paslaugos tikrai kokybiškos, galima bet kada pasikonsultuoti rūpimais klausimais, jas teikiantys specialistai niekada nepaliks nežinioje.

Verslu, ekonomika domiuosi jau senokai. Esu baigęs KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokyklos smulkiojo ir elektroninio verslo organizavimo mokymo progamą. Pravertė ir ekonomikos bei verslumo kursas mokykloje. Manau, kad verslo sėkmei labai svarbi gera idėja. Patyrinėjęs rinkos poreikius sugalvojau kurti ir administruoti interneto svetaines. Kadangi man pačiam trūko profesinių žinių, patyrimo, subūriau komandą, galinčią sukurti konkurencingą produktą, surašiau verslo planą.

Mano įmonė dirba IT sferoje, kurioje kasdien atsiveria naujos galimybės, bet ir konkurencija stiprėja. Tačiau mūsų komanda jauna, turi idėjų, planų ir norą juos įgyvendinti. Nesunkiai prisitaikome pie naujausių technologijų, vieni iš pirmųjų jas išbandome. Žengiame tik pirmuosius žingsnius, bet jau dabar pastebime nemažą augimą.

VERSLO PLANO SKAIČIUOKLĖ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius