Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Vonių meistras“ vadovas Sigitas Klimas: svarbiausia išdrįsti pabandyti ir išnaudoti galimybes

Kiekvienas turi galimybę sukurti nuosavą verslą, bet ne kiekvienas pasinaudoja ja. Ilgai laukdamas ir pagaliau sulaukęs, pasinaudojau ta galimybe – įsteigiau mažąją bendriją „Vonių meistras“. Įmonės pagrindinė veikla – ilgalaikis vonių restauravimas pagal šiuolaikišką technologiją „vonia vonioje“ visoje Lietuvoje. Technologijos pagrindas – naujo akrilinio vonios įdėklo įmontavimas į senąją ketaus vonią. Pagal šią technologiją atnaujinta vonia bus šilta, stabili, be to, ji sumontuojama labai greitai. Vadinasi, klientai gali sutaupyti ne tik pinigų (juk nereikia pirkti naujos brangios vonios), bet ir laiko. MB „Vonių meistras“ prioritetai – kokybė ir ilgalaikiškumas.
Sigitas Klimas
Sigitas Klimas / „Versli Lietuva“ nuotr.
Temos: 1 Versli Lietuva

Prieš keturis metus, prasidėjus ekonominei krizei, netekęs darbo vienoje statybinėje organizacijoje ir neradęs kito darbo nusprendžiau išsiimti individualios veiklos pažymėjimą ir bandyti dirbti savarankiškai. Iš pradžių dirbau visus smulkius namų ūkio darbus „Meistras Jums“: santechnikos, elektros, smulkūs vidaus bei lauko apdailos darbai ir kitus įvairius darbus. Konkurentų Plungės rajone neturėjau, todėl pavyko greitai įsibėgėti, darbų netrūko. Kiekvienais metais savo klientams pateikdavau vis naujų paslaugų, viena iš tų paslaugų buvo vonių restauravimas. Susipažinęs su UAB „Vonia Vonia“ , kurie yra vonių restauravimo pradininkai Lietuvoje, pradėjau  atstovauti jiems Vakarų Lietuvoje, tai buvo niša, kurią aš nusprendžiau užpildyti. Kokybišku ir patikimu darbu įgijau klientų pasitikėjimą, labai malonu stebėti, kaip klientai džiaugiasi savo naujai atrestauruota vonia.

Daug metų svajojau apie nuosavą verslą, bet vis trūko ryžto ir paramos. Susipažinęs su VšĮ „Versli Lietuva“ atstove Plungės regione Gražina Lukošiene nieko nelaukdamas ir jai padedant nusprendžiau pradėti veikti.

Yra tokia patarlė „veltui ir arklys arkliui nugaros nekaso“, todėl niekaip negalėjau suprasti, kaip ir kodėl VšĮ „Versli Lietuva“ suteikia labai reikalingą paramą pradedantiesiems verslininkams nemokamai. Tai buvo keista, bet tai tiesa. Gražina labai padėjo visais steigimo klausimais (nuostatai, sutartys, steigimo aktas ir kiti biurokratiniai dalykai), sutaupiau labai daug laiko, o svarbiausia ji suteikė man ryžto pradėti. Gavęs Pirmųjų verslo metų krepšelį pasinaudojau VšĮ „Versli Lietuva“ ir jos partnerių nemokamomis reklamos paslaugomis, lengvatinėmis sąlygomis įsigijau kompiuterį, užsiregistravau į nemokamus seminarus.

Labai gaila matyti, kaip žmonės mėnesių mėnesius „kankinasi“ ieškodami gerai apmokamo darbo, arba kai jį praranda, taip ir nusirita į „pakalnę“ alkoholis, depresija. Kiekvienas nori uždirbti, bet ne kiekvienas nori dirbti. Sėkmė aplanko tuos, kurie mažiau kalba, o daugiau dirba. Aišku, ne kiekvienas gali tapti verslininku, bet kiekvienas gali bent jau pabandyti, o kaip kitaip sužinosi nebandęs?

Verslo sėkmė priklauso ne vien tik nuo statistinių rodiklių, bet ir nuo žmogiškųjų faktorių tokių, kaip sąžiningumas, patikimumas, išradingumas ar savarankiškumas. Verslo pradžia yra visada labai sunki, tai išbandymas, patikrinimas, ar gali būti verslininku. Jei pavyks atlaikyti pradžią – tai jau pusė verslininko. Svarbiausia nebijoti klysti, nenusivilti ir bandyti dar, dar ir dar kartą, vis vien kažkada juk turi pasisekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius