Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„PZU Lietuva“ vadovas Marius Jundulas: Žengiame į Latviją ir Estiją

Šiandien draudimo bendrovė „PZU Lietuva“ atidaro savo filialą Latvijoje. Taip pat pradedami paruošiamieji darbai Estijoje. Bendrovės generalinis direktorius Marius Jundulas teigia, jog tarptautinę plėtrą paskatino geri veiklos rezultatai Lietuvoje ir didžiausios Lenkijos finansinės grupės PZU vadovų pasitikėjimas.
Marius Jundulas
Marius Jundulas

– Šiuo metu esate Rygoje. Kokie bendrovės planai šioje šalyje?

– Šiandien oficialiai atidarome savo Rygos padalinį. Veiklą Latvijoje pradėjome nuo praėjusių metų gruodžio vidurio. Tada buvo parduoti pirmieji draudimo polisai. Mūsų motininė kompanija Lenkijoje yra sau suformulavusi tarptautinės plėtros strategiją ir ieško tiek didelių pirkinių buvusiose socialistinėse respublikose, neskaitant Rusijos. Iki šiol realios investicijos buvo Lietuvoje ir Ukrainoje.

– Skirtingai nei Lietuvoje ir Ukrainoje, Latvijoje steigiamas ne Lenkijos, o Lietuvos bendrovės padalinys?

„Latvijoje neradome neprobleminių pirkinių“, - sakė M.Jundulas.

– „PZU“ Lenkijoje yra didžiausia finansinė grupė daugiausia užsiimanti draudimu. Į kitas šalis ji žengė prieš dešimtmetį. Lietuvoje buvo nupirktos keturios draudimo bendrovės. Per dešimt metų jos buvo restruktūrizuotos. Dabar „PZU Lietuva“ veikia kaip dviejų įmonių grupė. Negyvybės draudimo rinkoje užimame antrąją vietą. Pagerinta situacija Lietuvos rinkoje leido ir pačiai PZU galvoti apie plėtrą į Baltijos šalis. „Rygoje steigiami „PZU Lietuva“ filialai. Mums patikėta vykdyti tarptautinę plėtrą Latvijoje ir Estijoje.

Bendrai Baltijos šalių verslai konsoliduojasi ir nemaža dalis mūsų klientų veikia visose trijose šalyse. Ypač tai jaučiasi bankiniame sektoriuje, kuriame esame vieni iš lyderių. Šiuo metu dirbame su penkiais bankais.

– Latvijoje įsigijote jau veikiančią bendrovę, ar viską pradėjote nuo nulio?

– Buvo svarstomas veikiančios bendrovės įsigijimo variantas. Tačiau pasirinkta strategija – steigti įmonę nuo plyno lauko. Turėdami stiprią bazę Lietuvoje gana greitai galėjome pritaikyti savo informacinių technologijų sistemas ir produktus.

Kita vertus, Latvijoje neradome neprobleminių pirkinių. Regione veikė daug nedidelių bendrovių, tačiau patirtis rodo, kad, nupirkus keletą probleminių įmonių, po to reikia daug laiko joms sutvarkyti.

– Ką pasiūlysite Latvijos rinkoje? Kokią patirtį atsinešite iš darbo Lietuvoje?

– Lietuvoje turime pilną spektrą paslaugų Galima teikti tokias egzotiškas draudimo rūšis kaip aviacijos ar laivų draudimas. Lietuvoje per praėjusius metus stipriai pasistūmėjome turto draudimo sferoje. Taip pat Lietuvoje tapome sveikatos draudimo lyderiu. Tačiau šiai rinkai reikalingi įstatyminės bazės pakeitimai, kad ji galėtų vystytis toliau. Bankų ir kelionių versle taip pat esame vieni iš lyderių dėl lankstaus informacinių technologijų taikymo.

Su ta patirtimi judame į Latviją. Pavyzdžiui, matome, kad žalų reguliavimo sferoje galėsime pasiūlyti sprendimų, kurių dar nėra Latvijoje, tačiau jie sėkmingai taikomi Lietuvoje.

Latvijoje pirmiausia orientuojamės į verslo klientus ir bankinį sektorių. Apie privačių asmenų aptarnavimą mes galvojame ateityje. Tam reikia labiau išvystyto tinklo, skambučių centrų.

– O kaip su Estija?

– Galėčiau drąsiai pasakyti, kad Estijoje mūsų filialas yra jau užregistruotas. Jame dirba pirmieji žmonės. Manau, kad antroje metų pusėje mes ir Estijoje parduosime pirmuosius polisus. Tačiau jau dabar matome, kad iš Estijos rinkos turėsime mokytis patys. Jie toliau pažengę elektroninių sprendimų srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius