Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veiklą plečia uostamiesčio privačios medicinos pradininkai

„Mane galima vadinti verslininke, bet iš tiesų labiau esu medikė“, – pripažįsta Klaipėdos bendrovės „Mano šeimos gydytojas“ direktorė Rūta Radzevičienė–Jurgutė.
„Mano šeimos gydytojas“
„Mano šeimos gydytojas“

Tačiau ši moteris ir jos valdoma bendrovė sėkmingai pasinaudojo UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) administruojama priemone „Pasidalintos rizikos paskolos“ bei daliniu palūkanų kompensavimu ir džiaugiasi nauja miesto centre įsikūrusia šeimos klinika.

Pirmieji Klaipėdoje

„Mano šeimos gydytojas“ – pirmoji privati šeimos klinika Klaipėdoje. Ji buvo įsteigta 2000-aisiais, laimėjus PHARE projektą, rėmusį privačių šeimos gydytojų centrų kūrimą. Šiuo metu „Mano šeimos gydytojas“ turi 5 šeimos klinikas, kurios įsikūrusios įvairiuose Klaipėdos miesto rajonuose. Klinikos aptarnauja apie 18 tūkst. įvairaus amžiaus pacientų.

INVEGOS administruojamos priemonės bendrovei leido įsigyti patogias patalpas miesto centre. Paramos reikėjo ne tik patalpų įsigijimui ir remontui finansuoti, bet ir odontologinei įrangai pirkti, nes „Mano šeimos gydytojas“ planavo pradėti teikti odontologo paslaugas. 

„Patys savarankiškai nebūtume galėję įsigyti patalpų miesto centre, todėl mums INVEGOS teikiamos galimybės labai pagerino situaciją“, – pasakoja Rūta Radzevičienė –Jurgutė. Anot jos, svarbi ne tik garantija paskolai, bet ir dalinis palūkanų kompensavimas, nes tai padeda sutaupyti lėšų, kurių smulkiems verslininkams niekada nebūna per daug.

Streso nepatyrė

„Lėšas klinikos gauna iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo, tos lėšos nėra tokios didelės, tikrai negalime turėti didelio pelno, tad neturime galimybių sukaupti didelį nuosavą kapitalą, kurį investuodami galėtume įsigyti turtą“, – pasakoja „Mano šeimos gydytojo“ bendrovės vadovė.

Ir nors vadina save medike, o ne verslininke, paskolos patalpoms gavimo nesieja su ypatingu stresu ar problemomis.
„Jokių rūpesčių nebuvo, reikalus su INVEGA tvarkė bankas, todėl tikrai galiu pasakyti, kad papildomų problemų neprisidėjo“, – apie verslo plėtrą ramiai kalba medikė. – „Toks dokumentų tvarkymas tikrai neapsunkino  gyvenimo, kaip kartais būna ruošiant  svarbias sutartis ar kitus  reikšmingus dokumentus“.

Pranašumas – darbuotojai

Nors ji pripažįsta, kad įsigytos patalpos miesto centre labai pagerino jų situaciją konkurentų atžvilgiu, tačiau didžiausiu savo pranašumu laiko darbuotojus.

„Mūsų sritis specifinė, kurią lemia žmonių santykiai, o ne turimas turtas“, – sako medikė. Ji pripažįsta, kad įsigytų patalpų geografinė vieta labai gera, todėl patogumas gal ir pritraukia naujų klientų, bet pats svarbiausias dalykas – žmonės, kurie dirba šeimos klinikoje, nes nuo jų kompetencijos ir gebėjimo suprasti, išgirsti pacientus labai priklauso klinikos populiarumas. 

Be to, labai svarbi ir paslaugų plėtra – pradėjus klinikoje dirbti odontologams, pacientams nebetenka blaškytis po kitas poliklinikas, tuo labiau, kad paslaugų kainos yra tokios pačios, kaip valstybinėse poliklinikose. Įstaiga yra pasirašiusi sutartį su Klaipėdos miesto teritorine ligonių kasa, todėl šeimos gydytojų ir slaugytojų konsultacijos, prisirašiusiems prie „Mano šeimos gydytojas“ gyventojams, teikiamos nemokamai.

Rubrikoje „Verslo vinis“ rasite 10 drąsių ir sėkmingų verslo idėjų, kuriomis didžiuojasi jų autoriai ir visi padėję šiems verslams išvysti dienos šviesą bei sėkmingai augti.

Projekto „Verslo vinis“ iniciatorė INVEGA kviečia susipažinti su verslo finansavimo galimybėmis Lietuvoje ir išdrįsti pradėti bei plėsti savo verslus. Rubrikoje pateikiama informacija apie INVEGOS administruojamas priemones, kurios finansuojamos ES struktūrinių fondų lėšomis.

 

invega

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius