Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Versli teniso aistruolė Gabrielė Anušauskaitė: „Buvo problema, atsirado verslas“

Galima sakyti, kad Gabrielės Anušauskaitės gyvenimą yra užvaldęs tenisas: ji kamuoliuką mušinėti pradėjo dar prieš sėsdama į mokyklos suolą. Metams bėgant aistra tenisui neišblėso: Gabrielė su bendraminčiais įkūrė interneto svetainę zaisktenisa.lt, kurioje galima rezervuoti teniso aikšteles. Jaunos verslininkės galvoje kirba mintys, kaip tenisą padaryti populiaresniu Lietuvoje, palengvinti teniso partnerių susiradimą ir jėgas išbandyti užsienio rinkose.

Tenisas vienija

Kaip ir kiekvienam vaikui, iš Klaipėdos kilusiai Gabrielei reikėjo užsiėmimo. Toli ieškoti idėjų, kuo galėtų užsiimti, jai nereikėjo: Gabrielės dėdė buvo profesionalus teniso žaidėjas, pamažu baigiąs karjerą ir treniruojantis jaunuolius. Jis Gabrielei ir įskiepijo meilę tenisui. Mergina teniso neapleido nei mokyklos laikais, nei pradėjusi studijuoti Vilniaus universitete (VU). Mušinėdama kamuoliuką ji susipažino su kita teniso aistruole Rūta, kuri vėliau prie Gabrielės prisijungė kuriant zaisktenisa.lt.

G. Anušauskaitė
G. Anušauskaitė

„Atvažiavus į Vilnių teniso žaidimus organizuoti buvo sudėtinga, mat neturėjome nei trenerių, nei teniso partnerių. Laimei, parašėme skelbimą apmirusiame teniso žaidėjų forume, kuriame susipažinome su teniso aistruoliu Mariumi. Tapome teniso partneriais, o netrukus – ir verslo, mat prisijungus ketvirtam komandos nariui – Romanui, įkūrėme zaisktenisa.lt. Mes ėmėme spręsti problemas, su kuriomis patys susidūrėme“ - pasakojo Gabrielė.

Merginų numylėtinis – treneris iš Ispanijos

Dabar ši verslių tenisininkų komanda stengiasi palengvinti trenerių ir partnerių susiradimą, aikštelių rezervavimą, pasiūlyti palankiausius variantus tiek kainos, tiek laiko atžvilgiu. Jų mintis – unikali, nes iki šiol Lietuvoje nebuvo interneto svetainės, vienijančios tiek daug teniso aikštelių. Ankstesnės rezervacijos sistemos dažniausiai aprėpdavo vos vieno teniso klubo aikšteles. Verslininkų akiratyje – ne tik tenisą pamėgę žmonės, bet ir tie, kurie dar neturėjo galimybės savo jėgų išbandyti žaisdami šį žaidimą.

„Jei žmogus neturi tenisą žaidžiančių draugų, jam į galvą turbūt niekada nešaus mintis vienam jį išbandyti. Kas ryžtųsi žaisti, pavyzdžiui, kerlingą, neturėdamas jį mėgstančių draugų ir nežinodamas, pačiūžas ar slides žaidimui įsigyti. Todėl įkūrėme svetainę isbandyktenisa.lt. Sistemoje užsiregistravusiam žmogui išbandyti tenisą visai paprasta, nes mes pasiūlome treniruočių laikus, jis gali susipažinti su kitais pradedančiaisiais, pasirinkti trenerį. Treneriai – ne tik lietuviai. Didžiausio pasisekimo, ypač tarp merginų, sulaukia treneris iš Ispanijos“ - šmaikštavo pašnekovė.

Dairosi į platesnius vandenis

Dabar Gabrielė ne tik du kartus per savaitę žaidžia tenisą ir vadovauja naujai įmonei. Ji taip pat yra pirmo magistratūros kurso studentė VU Tarptautinio verslo mokykloje (VU TVM). Gabrielės specialybė – Tarptautinis verslas ir teisė. Čia pat studijas baigė ir jos kolega Romanas. Jis įgijo Tarptautinio verslo bakalauro  diplomą.

G.Anušauskaitės bakalauro studijos su verslu buvo visai nesusijusios – mergina mokėsi pagal Kultūros istorijos ir antropologijos studijų programą. Pasak Gabrielės, šios studijos ją praturtino, tačiau merginos talentas, visai kaip staiga atmuštas teniso kamuoliukas, staiga nuskriejo kita linkme.

„Juk ne kiekvienas abiturientas žino, ką nori studijuoti. Aš taip pat ne iškart supratau, kad man patinka verslas, jo vadyba. O pradėjusi dirbti su zaisktenisa.lt ir kitais projektais suvokiau, kad reikia ne tik praktinių, bet ir teorinių žinių. Studijos net viršija mano lūkesčius: dėstytojai yra labai kompetentingi, o aš pati jaučiu, kad universitete gautą informaciją galiu pritaikyti darbe, o darbe įgytą patirtį – studijose.“

Šiuo metu zaisktenisa.lt jungia teniso aikšteles ir vienija žaidėjus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, o šiltuoju metu laiku – Palangoje ir Anykščiuose. Verslininkai neketina sustoti ir yra pasiryžę savo verslo modelį įgyvendinti užsienyje. Panašių projektų užuomazgų yra Ukrainoje, Austrijoje. Gabrielės nuomone, tai – potencialūs verslo partneriai. Užsienyje galima ištirti rinką, tačiau galimas daiktas, jog liks nežinomų niuansų, todėl panašių idėjų savininkus tenisininkų komanda kviečia bendradarbiauti.

„Lietuviai – verslūs ir iniciatyvūs“

Jauniems verslą pradėti norintiems žmonėms G.Anušauskaitė siūlo nedvejoti ir įgyvendinti savo užmojus. Žinoma, nereikia tikėtis pasisekimo sulaukti iškart: juk sėkmė lydi tuos, kurie stengiasi. Pasak jos, galimybių Lietuvoje yra daug, mat pagalbą teikia valstybinės institucijos, verslininkai noriai dalijasi patirtimi ir duoda patarimų. Įvairios verslo šakos remia viena kitą. Štai vienas zaisktenisa.lt partnerių yra SEB bankas, norintis savo vardą sieti su tenisu ir sveiku gyvenimo būdu.

Gabrielė juokauja, kad populiarinti sportą padeda ir sportininkų pergalės. Po Rūtos Meilutytės laimėjimų lietuviai aktyviau ėmėsi plaukimo. Kai pasaulio teniso žaidėjų aukštumas buvo pasiekęs Ričardas Berankis, gyventojai labiau susidomėjo tenisu. R.Berankis ir dabar išlieka geriausių pasaulio tenisininkų šimtuke.

„Maždaug kas trečias lietuvis yra verslininkas, mat turi užregistravęs įmonę. Tai rodo, kad lietuviai – verslūs ir iniciatyvūs. O jaunuoliams siūlau nepatingėti ir dalyvauti renginiuose, skirtuose verslumui skatinti“ – patarė G.Anušauskaitė.

Ji džiaugiasi, kad gali užsiimti su tenisu susijusiu verslu, nes ši sporto šaka jai yra daugiau nei laisvalaikio pomėgis. Tenisas Gabrielei – gyvenimo būdas ir už jį mergina nėra radusi jokios jai labiau patinkančios sportinės veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius