Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslumo skatinimo fondo pagalba – geriausioms Šiaulių verslo idėjoms

Šį ketvirtadienį Šiauliuose vyko jau ketvirtasis turas „Smagus, malonus, įdomus verslas“ po sėkmingai veikiančias įmones, į kurį kvietė UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA).
„Smagus, malonus, įdomus verslas“
„Smagus, malonus, įdomus verslas“
Temos: 1 Pagalba

Jo metu buvo aplankytos keturios įmonės, pasinaudojusios INVEGOS administruojamo Verslumo skatinimo fondo (VSF) galimybėmis.

Renginys prasidėjo jaukiame ir koncertų nuolat liūliuojamame kokteilių „lounge“ bare „Happy mosquito“, vėliau dalyviai vyko į unikalią masažų ir sporto studiją „Figūra plius“, kurioje viename „Vacu Activ“ įrenginyje sujungiamas sporto džiaugsmas ir masažo bei įvairių terapijų malonumas. Turo metu aplankyta reklamos ir spaudos paslaugas teikianti agentūra „Gorila reklama“ bei įmonė „Line-X“, užsiimanti purškiamomis poliuretano dangomis „Aspart-X“, „Line-X“ ir „Basf“, kurios naudojamos pačiose įvairiausiose pramonės srityse, taip pat ir automobilių puošyboje. Įmonėse buvo galima ne tik susipažinti su jų veikla, bet ir išbandyti paslaugas bei produkciją.

Verslumo skatinimo fondas šiuo metu yra bene pats palankiausias sprendimas pradedančiajam ir jaunam verslui, sudarytos puikios sąlygos kurtis, augti bei plėstis norinčiam verslui: iš šio fondo teikiamos lengvatinės paskolos, yra galimybė gauti naujam verslui taip reikalingas garantijas bei susigrąžinti didžiąją dalį sumokėtų palūkanų, o tai labai palengvina paskolos naštą.

„Kiekvienas iš mūsų gali įgyvendinti prasmingas idėjas netgi stokodamas pradinio kapitalo. Neretai gerų verslo idėjų atsisakoma vien dėl baimės rizikuoti. Tačiau pasidomėjus esamomis paramos priemonėmis kartais paaiškėja, kad ta rizika verslininkui iš tiesų yra gerokai mažesnė, o netgi nedidelė valstybės teikiama finansinė pagalba pradžioje gali vesti prie stulbinančių rezultatų verslui toliau sėkmingai vystantis“, – tvirtina INVEGA projektų vadovė Viktorija Jonušaitė.

Vis daugiau pardedančiųjų verslininkų domisi VSF galimybės ir įvertina projekto teikiamą naudą. 2013 m. I pusmetį buvo suteikta 141 paskola, iš jų jaunimui iki 29 m. – 38 paskolos (tuo pačiu laikotarpiu pernai – 115 paskolų, tuo tarpu jaunimui – 40). Pasinaudoję projekto suteikiamomis galimybėmis sėkmingai verslą pradėjo ir vykdo daugiau nei 500 verslininkų.

Šiais metais buvo atnaujintas verslumo ugdymo mokymų organizavimas. Šie mokymai ankstesniais etapais sulaukė labai daug dėmesio. Nuo projekto įgyvendinimo pradžios 2010 m. vidury iki šių metų liepos mėnesio mokymuose jau dalyvavo – 3619 asmenys (72,4 proc. viso numatyto skaičiaus).

„Šiuo metu palankiausios sąlygos pradedančiajam ar jaunam verslui yra sudarytos pagal Verslumo skatinimo priemonę. Dėl paskolų iš Verslumo skatinimo fondo (VSF) gali kreiptis visi fiziniai asmenys, siekiantys pradėti ar jau plėtojantys pradėtą verslą (įmonės iki vienerių metų). Gavusiems VSF paskolą taip pat gali pasinaudoti daliniu palūkanų kompensavimu. Taip pat šioms VSF paskoloms kompensuojama 95 proc. sumokėtų palūkanų“, – privalumus dėstė Lietuvos centrinės kredito unijos projekto „Verslumo skatinimas“ vadovė Jūratė Tamošaitytė.

Jos teigimu, lengvatinių paskolų teikimas yra derinamas su nemokamu pradedančiųjų verslą mokymu ir konsultavimu, pagalba rengiant bei įgyvendinant verslo planus.

Planuojantys pradėti savo verslą dėl šių paskolų gali kreiptis į Lietuvos centrinę kredito uniją arba artimiausią kredito uniją, skambinti nemokamu tel.: 8 800 11 211. Daugiau informacijos http://lku.lt/projektas-verslumo-skatinimas/.

invega
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius