-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaitytojo klausimas. Ar verta kurti elektroninę parduotuvę?

Sveiki. Turiu nedidelę darbo įrankių įmonėlę, tačiau dar nesuskubau sukurti elektroninės parduotuvės. Dabar artėja antroji Covid banga ir pradėjau rimtai svarstyti šią galimybę. Tačiau dar noriu pasitarti su protingu žmogumi, ar tikrai tai būtų geras sprendimas šiai verslo sričiai. Gal tik išleisiu pinigus parduotuvės kūrimui, o man tai neatsipirks? Ką galėtumėt patarti? Ačiū labai už atsakymą. Aloyzas
Elektroninė prekyba
Elektroninė prekyba / 123RF.com nuotr.

Atsako „Baltic Amadeus“ Pardavimų vadovas Irmantas Bankauskas

Asmeninio arch. nuotr./Irmantas Bankauskas
Asmeninio arch. nuotr./Irmantas Bankauskas

Ačiū už klausimą, kuris iš tiesų yra aktualus ne vienam smulkiajam verslininkui. Kai kurie suskubo savo produktus ir paslaugas perkelti į el. erdvę pirmosios koronaviruso bangos metu, tačiau daugybė įmonių vis dar kelia panašius klausimus ir ieško atsakymų.

Pirmiausia, ko gero, turėtumėte įsivertinti, kas yra Jūsų klientas, kiek jų yra, kokie jų pirkimo įpročiai. Pasižiūrėti įprastai į Jūsų interneto svetainę ir kitus nuosavus kanalus ateinančių klientų skaičių. Taip pat – kokia yra Jūsų paslaugos vertė ir išskirtinumas, kitaip sakant, kuo skiriatės nuo kitų rinkoje esančių žaidėjų.

Jeigu jaučiatės užtikrintas, kad turite išskirtinumą, lyginant su didžiaisiais rinkos žaidėjais, lojalių klientų ratą, stiprius nuosavus kanalus, tokiu atveju žengimas į el. prekybą tikrai būtų išeitis ir žingsnis, kurio verta imtis.

Kita vertus, jeigu nesijaučiate tvirtai, atsakęs į minėtus klausimus, sukūrus el. parduotuvę, ko gero, reikėtų dar nemažai investuoti į jos rinkodarą, siekiant pritraukti esamus ir potencialius pirkėjus, informuoti juos pirmiausia apie jus, jūsų išskirtinį vertės pasiūlymą, asortimentą, privalumus, lyginant su didžiausiais rinkos žaidėjais. Šias išlaidas tuomet taip pat reikėtų įsivertinti, kitaip sukurta el. prekybos platforma gali negeneruoti norimų pajamų, galiausiai – neatsipirkti.

Išeitis tokiu atveju galėtų būti verta pagalvoti apie savo prekių pozicionavimą ir jų integravimą į jau sėkmingai veikiančias elektroninės prekybos platformas (angl. marketplace) ir kaip patraukliai, išskirtinai savo prekės ženklą, vertės pasiūlymą, asortimentą pristatyti jose. Nereikės tokių didelių investicijų kaip kuriant el. prekybos platformą nuo nulio ir bus išnaudojamas į tą platformą jau ateinančių žmonių srautas.

Turite klausimų apie informacinių technologijų panaudojimą versle? Klauskite Irmanto Bankausko!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius