-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norą kepti picas Palangoje nuskandino biurokratijos liūnas: leidimo nesulaukė visą vasarą

Vasarą Palangoje neapolietiškas picas maisto vagonėlyje ketinę kepti klaipėdiečiai įstrigo biurokratijos pinklėse. Palangos miesto savivaldybė leidimą šiam verslui derino nuo birželio iki rugpjūčio pabaigos, tad galiausiai neapsikentę verslininkai veiklą perkėlė į Klaipėdos rajoną.
Pica
Pica / 123RF.com nuotr.

Klaipėdietis Aurimas Mockus 15min pasakojo, kad su sūnumi dar pavasarį nusprendė imtis verslo. Sumanymas: iš vagonėlio prekiauti krosnyje keptomis picomis.

Ilgas susirašinėjimas dėl leidimo

Buvo pasirinkta vieta – Kunigiškės. Vagonėlis buvo pastatytas privačiame sklype.

„Norint prekiauti tereikia palyginti ne tiek ir daug – išsiimti verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymėjimą, atitikti ir gauti maisto ir veterinarijos tarnybos pažymėjimą“, - vardijo klaipėdietis, privataus vaikų darželio Klaipėdoje kūrėjas, turėjęs reikalų ne su vienu verslu.
A.Mockus pasakojo, kad gauti leidimą iš Maisto ir veterinarijos tarnybos buvo lengva. Tam neprireikė nė dienos.

123RF.com nuotr./Pica
123RF.com nuotr./Pica

Jo nuostabai, privačiame sklype pastatyto vagonėlio veiklai reikėjo dar Palangos miesto savivaldybės leidimo. Dėl leidimo jie kreipėsi į savivaldybę, tačiau atsakymo sulaukė tik sezono viduryje.

Vagonėlio savininkai sulaukė priekaištų dėl transporto priemonės išvaizdos. Teko koreguoti projektą.

A.Mockus pasakojo, kad į pastabas buvo sureaguota operatyviai ir projektas vėl išsiųstas derinti į Palangos savivaldybę. Atsakymo teko laukti ilgai. Atėjo jis, anot verslininko, pasibaigus terminui.

Ir vėl sulaukta priekaištų. „Paprašė nurodyti kažkokį mastelį. Panašu, kad valdininkai turi talentų iš nuotraukos nustatyti atstumus iki sankryžos“, - stebėjosi A.Mockus.

Jis spėliojo, kad galbūt kitas priekaištas būtų dėl teksto ant vagonėlio. Kol vyko susirašinėjimas su valdininkais dėl leidimo, vagonėlį vis lankė tikrintojai iš savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus. Per vieną savaitę apsilankė net tris kartus.

Galiausiai vagonėlį A.Mockus iš Palangos savivaldybės ribų vis tik išvežė. Dabar jis stovi Klaipėdos rajone. Verslininką nustebino, kad po kreipimosi į rajono savivaldybę aiškėja, kad veiklai privačiame sklype leidimo nereikės. Leidimo reikia tik veikiant viešosiose vietose.

Šiemet jau nubaudė 64

Kaip informavo Palangos miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas Žydrūnas Žvirblis, prekybos ir paslaugų tiekimą kurorte reglamentuoja Prekybos viešosiose vietose taisyklės be Laikinų statinių ir Prekybos įrenginių išdėstymas Palangos mieste specialusis planas.

Anot valdininko, apie tai, kad projektas nederinamas, pranešama ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo projekto gavimo dienos.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangos miesto savivaldybė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Palangos miesto savivaldybė

„Jūsų minimu konkrečiu atveju interesantui pateiktuose atsakymuose yra nurodyti atsisakymo išduoti leidimą motyvai bei nurodyta, kokių konkrečiai teisės aktų neatitinka prašymas ir pateikti dokumentai, taip pat buvo išaiškinta sprendimų apskundimo tvarka. Palangos miesto savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo skyrius per 2021 metus iki rugpjūčio 26 d. gavo 372 prašymus dėl laikinų statinių, prekybos įrenginių įrengimo, pagal jau išnagrinėtus prašymus Rinkliavų skyrius jau išdavė 280 leidimų“, - vardijo Ž.Žvirblis.

Per šiuos metus už prekybą neturint leidimo yra nubausti 64 asmenys, dėl kai kurių priimtų sprendimų dar vyksta teisminiai ginčai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius