Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkos ministras Kęstutis Navickas į komandą pasikvietė aršiausią savo priešininką

Jei nori oponentą paversti rėmėju – pakviesk į savo komandą. Tokios taktikos laikosi aplinkos ministras Kęstutis Navickas, ketvirtadienį į savo komandą pasikvietęs pagrindinį protesto prieš miškų kirtimą Labanoro girioje organizatorių Andrejų Gaidamavičių. Šis neigia, kad tai gali būti bandymas užtildyti protestus prieš miškų kirtimus.
Andrejus Gaidamavičius
Andrejus Gaidamavičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienį ministrui lankantis Labanoro girioje, A.Gaidamavičius buvo protesto organizatorius, lydėjo ministrą po kirtavietes ir net įtikino keisti maršrutą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Navickas ir Andrejus Gaidamavičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Navickas ir Andrejus Gaidamavičius

„Šįryt paskambino ministras ir pasiūlė tapti visuomeniniu konsultantu. Suprantu, kad mano ir ministro santykiai šiuo metu nėra patys geriausi, tačiau noriu padėti tyrime. Jei matysiu, kad ministro komanda nieko nenorės keisti – aš pasitrauksiu“, – 15min sakė A.Gaidamavičius.

„Jis paaiškino, kad nori kaip galima geriau išnaudoti tą mėnesio nekirtimą Labanore ir įtraukti mane į sprendimų priėmimą. Todėl sutikau. Dar nežinau, kuriam laikui. Gal tik mėnesiui, kol spręsis Labanoro reikalai, gal ir ilgiau“, – teigė aktyvistas.

Beje, abu juos sieja ekologinis judėjimas „Atgaja“, kuriai abu priklausė. A.Gaidamavičius yra buvęs ir europarlamentaro Broniaus Ropės patarėjas.

Apie tai, kad protestų rengėją kviečia į savo komandą, ministras ketvirtadienį paskelbė feisbuke.

Ministro konsultantu jis dirbs neatlygintinai. Pagrindiniu tikslu jis laiko kirtimų saugotinose teritorijose ribojimą, riboti plynus kirtimus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Apsilankymas Labanoro girios kirtimuose
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Apsilankymas Labanoro girios kirtimuose

Aplinkos ministras K.Navickas 15min teigė, kad konsultantu E.Gaidamavičių pakvietė todėl, kad „reikia stiprios ekocentristinės pozicijos“. Ministras tvirtino duosiantis patarėjui užduočių, susijusių su miškų politika.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Navickas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Navickas

Trečiadienį Aplinkos ministerija paskelbė mėnesiui stabdanti kirtimus Labanoro regioniniame parke, kol bus peržiūrėtos kirtimo planavimo procedūros. Valstybinei miškų tarnybai pavesta per šį laikotarpį patikrinti, kaip laikomasi miško kirtimo taisyklių.

VIDEO: Apsilankymas Labanoro girioje: didžiulės kirtavietės beveik viena šalia kitos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius