-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joninės kaimo turizmo sodybose su programa vienam žmogui Joninių savaitgalį kainuoja nuo 100 iki 200 litų

Nuo šimto iki dviejų šimtų litų – apytiksliai tiek, priklausomai nuo programos, kainuoja švęsti Jonines kaimo turizmo sodyboje vienam žmogui. Norintiems vykti švęsti Joninių su didesne kompanija vietas derėtų užsisakyti iš anksto, o vieniems ar vykstantiems su mažesne grupe galima palaukti ir paskutinės minutės – dar likus kelioms dienoms iki šventės vietų sodybose buvo.
Rasos (Joninių) šventė Verkių regioniniame parke
Rasos (Joninių) šventė Verkių regioniniame parke / Nijolės Balčiūnienės nuotr./Lietuvių etninės kultūros draugija

Pasak Lietuvos kaimo turizmo asociacijos vadovo Lino Žabaliūno, pastaraisiais metais ryškėja tendencija, kad kaimo turizmo sodybos rengia masinius Joninių šventės renginius.

Mano sodyboje šventė kasmet vyksta panašiai – žmonės atvažiuos, plauks baidarėmis, vakaros prie laužo ir turės pirtelę, keps kepsnius. Kartais žmonės išeina į kaimą, prisijungia prie bendros šventės

„Vis daugiau norima daryti masinę šventę, prieinamą visiems, o ne būti uždarose kompanijose. Pastebime, kad vis dažniau Joninių savaitgaliui atvyksta pastovūs klientai, jie tose pačiose sodybose iš anksto rezervuoja vietas“, – pasakojo pašnekovas.

Norintiems švęsti Jonines kaimo turizmo sodybose jis pataria tam rezervuoti iš anksto – esą likus savaitei ar kelioms iki šventės rasti laisvą sodybą sunku.

O masines Joninių šventes organizuojančių sodybų šeimininkai kelios dienos iki švenčių sakė dar turintys laisvų vietų.

Ne Joninės,o Rasos šventė

Telšių rajone esančios sodybos „Angelų malūnas“ šeimininkas Ričardas Rasiukas, paklaustas, kokia šįmet bus Joninių programa, iškart pataiso – bus švenčiamos ne Joninės, o gerokai ilgesnes tradicijas Lietuvoje turinti Rasos šventė.

„Tradicijos tos pačios, todėl ir programa tokia pati kaip ir kasmet: augalų rinkimas, ugnies ritualai, apsiprausimai, ženklų darymas, saulės palydėjimas, maudymasis per naktį, lietuviškų dainų dainavimas ir lietuviški šokiai, saulės sutikimas ir maudymasis rasoje, – vardina jis. – Tą daryti turime tam, kad visus metus būtume sveiki.“

R.Rasiukas Joninių šventę organizuoja trečią kartą. Pasak jo, šventės dalyvių kasmet daugėja – šįmet likus kelioms dienoms iki Joninių šventės užsiregistravusių buvo apie 50 žmonių.

Joninių šventės kaina „Angelų malūne“ svyruoja nuo 80 iki 200 litų, priklausomai nuo pasirinkimo. 80 litų už dalyvavimą šventėje, į kainą įeina pirtis su pirties vadovu. Sumokėjus 130 papildomai – nakvynė palapinėje ir pusryčiai, o nakvynė su pusryčiais „Angelų malūne“ Joninių naktį – 200 litų.

Mažose sodybose vietų nėra

Zalenskų Sodyboje, kuri taip pat ruošiasi Joninių šventei, nakvynės kaina – 100 litų, o už dalyvavimą kaimo šventėje reikia susimokėti dar dešimt.

„Bus susitikimas ir rungtynės su galiūnais, bus teatras iš Vilniaus su vaikais. Į Šventėje prekiaus amatininkai, gros muzika“, – Joninių programą pristatė Roma Zalekienė.

Mažesnėse sodybose vietų Joninėms rasti sunkiau – dvylika metų kaimo turizmo verslu užsiimanti sodybos „Ūla“ šeimininkė Angelė Ralušaitienė sako, kad vietos Joninių šventei „Ūlos“ sodyboje rezervuotos jau senokai. Šįmet atvyks 16 žmonių grupė.

„Mano sodyboje šventė kasmet vyksta panašiai – žmonės atvažiuos, plauks baidarėmis, vakaros prie laužo ir turės pirtelę, keps kepsnius. Kartais žmonės išeina į kaimą, prisijungia prie bendros šventės “, – pasakoja moteris.

Kaina atvykti pailsėti per Jonines į „Ūlą“ čia tokia pat kaip ir be kurį kitą savaitgalį – 150 litų žmogui. Į kainą be nakvynės įeina plaukimas baidarėmis ir kaitinimasis pirtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius