-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliningrade auga viešas nepasitenkinimas dėl embargo lietuviškiems pieno produktams

Kaliningrade stiprėja viešas nepasitenkinimas dėl embargo lietuviškiems pieno produktams, rašo Rusijos portalas newsru.com.
Lietuviški pieno produktai Rusijos parduotuvėje
Lietuviški pieno produktai Rusijos parduotuvėje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Kaliningrado merija sulaukė paraiškos spalio 19-osios pavakarę Taikos prospekte surengti protesto mitingą, o „Facebook“ socialinio tinklo vartotojai savo piktogramas masiškai ėmė keisti lietuviškos varškės ar jogurtų atvaizdais.

Paraiškoje mitingui, kurią „Facebook“ socialiniame tinkle paskelbė Municipalinės apygardos deputatų tarybos narys Romanas Juchnovecas, teigiama, jog mitinge turėtų dalyvauti 200 žmonių.

R.Juchnovecas savajame tinklaraštyje rašo: „Šiuo metu Kaliningrado “Facebook„ vyksta kažkas neįtikėtino. Visa mano juosta, kurioje – beveik 2000 žmonių, staiga virto lietuviškos pieno produkcijos galerija. Taip kaliningradiečiai protestuoja prieš pieno produktų įvežimo iš Lietuvos draudimą“.

„Prie akcijos prisijungs ir “VKontakte„ tinklo vartotojai, ir Kaliningrado internetas taps panašiu į prekybos centrą. Labai šauniai gavosi. (...) Be to, mes pradedame ruoštis protesto akcijoms. Žmonės logiškai supranta, kad Maskva, vykdydama savo nevykusią draudimo politiką, pirmiausia trukdo gyventi beveik milijonui Kaliningrado srities gyventojų. Taip kad mąstysime, kaip sostinę į protą atvesti“.

Portalo „Novyj Kaliningrad“ žurnalistė Oksana Maitakova rašo: „Mane išvis labai stebina žmonės, kurie tik galvoja, jog mielas varškinis protestas – tik dėl draudimo įvežti lietuviškus pieno produktus į Rusiją. Yra tokių, kurie problemos toliau varškės nemato... Deja ir ach, draugai. Po to, kai jūs liksite be atlyginimų, sustojus jūsų įmonėms dėl, kad jos nesulaukė detalių, siųstų per Klaipėdos uostą, juokauti nebepasiseks“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius