-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaušinių kainos JAV krito iki dešimtmečio žemumų

Vištų kiaušinių kainos Jungtinėse Valstijos smuko iki žemiausio lygio per dešimt metų, nes pastaraisiais mėnesiais smarkiai išaugo jų pasiūla. Statistika rodo, kad tuzinas kiaušinių parduotuvėse dabar kainuoja vidutiniškai 1,41 JAV, o tai yra mažiausia kaina nuo 2006 metų.
Kiaušiniai dėžutėje
Kiaušiniai dėžutėje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Višta Kiaušiniai

Skelbiama, kad kiaušinių atsargos padidėjo tiek, kad šiemet prognozuojamas didžiausias jų kainų kritimas tarp visų maisto produktų kategorijų. Manoma, kad kainos kris maždaug 6 proc., nors maisto produktai, kaip prognozuojama, turėtų pabrangti 2 proc.

Verta paminėti, kad 2015 metais JAV kilusi paukščių gripo epidemija priverti sunaikinti milijonus vištų dedeklių, dėl ko 2015 metų rugsėjį kiaušinių kaina buvo pašokusi iki istorinio maksimumo – maždaug 2,97 JAV dolerio už tuziną. Tačiau nuo tada kainos sumažėjo 52 proc.

„Kurį laiką rinka tiesiog buvo pasiilgusi kiaušinių, tačiau dabar juose tiesiog skęsta“, – agentūrai „Bloomberg“ sakė konsultacijų firmos „ FarmEcon“ vadovas Tomas Elamas.

JAV žemės ūkio departamentas prognozuoja, kad šiemet kiaušinių pasiūla padidės 1,3 proc. iki 8,83 mlrd. tuzinų, o tai bus didžiausias lygis per visą rinkos stebėjimų laikotarpį nuo 1992 metų. O ateinančiais metais pasiūla dar labiau išaugs – iki 8,9 mlrd. tuzinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius