-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinija įveda 80,5 proc. dydžio muitus Australijos miežiams

Praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo sustabdytas jautienos importas iš Australijos, Kinija pirmadienį paskelbė įvedanti 80,5 proc. muitus iš šios šalies importuojamiems miežiams.
Miežių laukas/ 123rf nuotr.
123RF nuotr./ Miežių laukas / 123RF.com nuotr.

Vyriausybei atlikus tyrimą, kaip iš Australijos eksportuojami grūdai, Kinija nustatė, kad Australijos subsidijos ir dempingas „padarė didelę žalą šalies pramonei“, sakoma prekybos ministerijos pranešime.

Antradienį įsigalios 73,6 procento antidempingo muitas ir 6,9 procento antisubsidijų muitas iš Australijos importuojamiems miežiams, pranešė ministerija.

Praėjusią savaitę Kinija sustabdė keturių pagrindinių Australijos jautienos tiekėjų importą, kilus įtampai tarp dviejų šalių dėl Kanberos pastangų išsiaiškinti koronaviruso kilmę.

Kinijos užsienio reikalų ministerija paneigė ryšį tarp prekybos su Australija apribojimų ir tyrimo, sakydama, kad tai yra „du visiškai skirtingi dalykai“.

Visgi Pekino ambasadorius Cheng Jingye praėjusį mėnesį laikraščiui „The Australian Financial Review“ teigė, jog Australijos postūmis atlikti nepriklausomą tyrimą gali išprovokuoti Kinijos vartotojų boikotą.

„Kinijos visuomenė yra suirzusi, nuliūdusi ir nusivylusi tuo, kaip elgiasi Australija“, – teigė Cheng Jingye.

Jis pridūrė: „Žmonės patys sprendžia. Gal paprasti žmonės pasakys: „kodėl turėtume gerti Australijos vyną? Valgyti Australijos jautieną?“

Kinijos prekybos ministerija pirmadienį pranešė nusprendusi įvesti muitus, kurie galios penkerius metus, atlikusi tyrimą, pagrįstą „atitinkamais Kinijos įstatymais ir Pasaulio prekybos organizacijos nuostatais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius