Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMVT iš parduotuvių atšaukė 382 tonas pieno gaminių: produktų sąrašas

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pranešime žiniasklaidai informuoja, kad po atlikto detalaus tyrimo ir surinkus duomenis iš pieno perdirbimo įmonių, iš rinkos nurodyta surinkti 382 t pieno gaminių. Sprendimas priimtas vadovaujantis atsargumo principu, įvertinant faktus, jog šių produktų gamyboje buvo panaudotas galimai kenksmingomis medžiagomis užterštas žaliavinis pienas.
Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.
Pieno produktai / 123RF.com nuotr.

VMVT duomenimis, įmonių produkcijoje kenksmingų medžiagų nustatyta nebuvo. Produktų gamyboje buvo panaudota iš viso apie 2 proc. žaliavinio pieno, supirkto iš gaisro paveiktų teritorijų, skaičiuojant nuo bendro į įmones pristatyto žaliavinio pieno kiekio. Įmonės UAB „Rokiškio sūris“, UAB „Rokiškio pienas“, UAB „Varėnos pienelis“, UAB „Rivona“ ir UAB „Marijampolės pieno konservai“ iš tokio sumaišyto pieno pagamino apie 1 tūkst. tonų įvairios produkcijos, kurios didžioji dalis apie 70 proc. sulaikyta įmonių produkcijos sandėliuose ir į rinką nepateko.

Šiuo metu prekyboje neturi būti jokių pieno gaminių, kurių gamyboje naudotas žaliavinis pienas, supirktas iš gaisro paveiktos teritorijos.

Detalų pieno produktų sąrašą galima rasti čia.

Kaip rašė BNS, Maisto ir veterinarijos tarnyba praėjusią savaitę pranešė, kad gauti pirmieji pieno, kurio mėginiai buvo atrinkti iš gaisro paveiktoje teritorijoje esančių ūkių, laboratorinių tyrimų rezultatai. Nustatyta, kad dioksinų suma viršija didžiausią leistiną koncentraciją.

Tarnyba uždraudė ūkiams, kurie pateko į užterštą teritoriją, tiekti žalią pieną supirkimo punktams, naudoti jį asmeninėms reikmėms ar gyvūnams šerti, prekiauti pienu ir jo produktais tiesiogiai vartotojams, turgavietėse ir kitose prekybos vietose.

Pieno supirkėjams ir pieno perdirbimo įmonėms draudžiama supirkti pieną, pristatytą iš užkrėstose teritorijose esančių ūkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius