-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškus kviečius leista eksportuoti į Braziliją

Lietuviškus kviečius leista eksportuoti į Braziliją – suderintas leidimas su šia didelę rinką turinčia Pietų Amerikos valstybe, pranešė Maisto ir veterinarijos tarnyba. 
Kviečiai moters rankoje
Kviečiai / Vida Press nuotr.

„Dabar belieka perduoti estafetę Lietuvos grūdų augintojams ir perdirbėjams. Tiek Brazilijos, tiek ir anksčiau atvertos Kinijos rinkos kelia ganėtinai griežtus fitosanitarinius reikalavimus, todėl augintojai ir eksportuotojai turėtų užauginti ne tik daug kviečių, bet kartu ir užtikrinti, kad šie būtų kokybiški bei atitinkantys fitosanitarinius reikalavimus“, – pranešime sakė žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

Pernai lietuviškiems kviečiams atverta Kinijos rinka. Į ją eksportuota daugiau kaip 300 tūkst. tonų kviečių. Be to, inicijuotas Kinijos rinkos atvėrimas miežiams, žirniams bei rapsams.

Tarnyba taip pat derasi dėl žirnių eksporto į Indiją ir Pakistaną, dėl kviečių – į JAV ir Meksiką.

Augalininkystės tarnybos duomenimis, pernai lietuviški kviečiai eksportuoti į 11 pasaulio šalių ir siekė beveik 1,6 mln. tonų.

Lietuviški grūdai eksportuojami į daugiau kaip 25 pasaulio šalis, tokias kaip Saudo Arabija, Pietų Afrikos Respublika, Mozambikas, Iranas, Nigerija, Kenija, Egiptas, Sudanas, Libano Respublika, Jungtiniai Arabų Emyratai, Turkija, Izraelis, Vietnamas, Pakistanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius