-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto ir veterinarijos tarnyba: rusiškų grūdų kontrolė griežtės

Siekiant griežtinti maistinių javų grūdų ir jų galutinių produktų iš Rusijos ir kitų padidintos rizikos šalių kontrolę, Maisto ir veterinarijos tarnyba įregistravo tai numatantį siūlymą.
Kombainas laukuose
Kombainas laukuose / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Įsigaliojus pakeitimams būtų privaloma ne vėliau kaip 24 val. prieš siuntai atvykstant į Lietuvą informuoti tą tarybos pasienio veterinarijos postą, į kurį planuojama atvykti, pranešė tarnyba.

Pasienio veterinarijos postuose būtų tikrinamas kiekvienas importuojamų į Lietuvą maistui skirtų javų grūdų ir jų galutinių produktų vagonas ar kita transporto priemonė. Grūdų iškrovimo metu tarnybos pareigūnai imtų mėginius dėl pesticidų likučių, mikotoksinų, sunkiųjų metalų (švino, kadmio) mikrobiologijos ir kilmės.

Į laisvą apyvartą tokius javų grūdus būtų galima leisti tik gavus saugos reikalavimus atitinkančius laboratorinių tyrimų rezultatus.

Lietuvoje dalis Seimo narių siūlo laikinai visiškai uždrausti į Lietuvą importuoti rusiškus arba baltarusiškus žemės ūkio produktus ir pašarus. Žemės ūkio ministerija skelbė nuo kovo vidurio griežtinsianti iš Rusijos bei kitų padidintos rizikos šalių įvežamų grūdų kontrolę, tačiau visiškai uždrausti jų įvežimo nesieks. 

Latvija laikinai jau uždraudė Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produkcijos ir pašarų importą. 

Riboti rusiškų grūdų tranzitą ragino ir sausį protestus surengę Lietuvos ūkininkai, taip pat nuo penktadienio Lietuvos pasienyje protestuojantys Lenkijos ūkininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius