Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pieno gamintojams išmokama 25 mln. eurų

Siekiant pagerinti Lietuvos pieno gamintojų padėtį ir sumažinti jų nuostolius dėl Rusijos embargo ir pasaulinės rinkos krizės, 26 tūkst. pieno gamintojų ketvirtadienį ir penktadienį bus išmokėta beveik 25 mln. eurų Europos Sąjungos ir nacionalinio biudžeto paramos.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Pienas

Europos Komisija Lietuvos pieno gamintojams palaikyti šiemet skyrė didžiausią galimą sumą – 12,5 mln. eurų. Dar tiek pat skyrė Vyriausybė.

Visi pieno gamintojai gaus vienodą išmoką, tik kooperuotiems gamintojams ji bus 10 proc. didesnė. Už toną parduoto natūralaus riebumo pieno mokama 30 eurų, o kooperatyvų, kurie supirko iš savo narių daugiau kaip 50 proc. pieno, nariams, – 33 eurai.

Gegužę gamintojams jau išmokėta 18 mln. eurų para mos už pienines karves, birželį – 17,2 mln. eurų nacionalinių išmokų.

Nuo spalio 17 dienos bus pradėti mokėti ir tiesioginių išmokų už 2016 metais deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus ir pienines karves avansai – iš viso planuojama išmokėti 250 mln. eurų. Už karvę bus mokamas 91 (avansas – 63) euras – iš viso 25,3 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius