-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Prancūzijoje kilę gamtiniai gaisrai smarkiai pakenkė Provanso vyndariams

Gamtiniai gaisrai, pastarosiomis dienomis siaučiantys Prancūzijos Varo regione, smarkiai pakenkė vietos vyndariams, ketvirtadienį pranešė televizijos kanalas BFMTV.
Ugniagesys
Ugniagesys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugeliu atvejų vynuogynai buvo išsaugoti, bet kai kurie garsaus Provanso rožinio vyno gamintojai likus porai savaičių iki derliaus nuėmimo neteko visos žemės ūkio technikos ir ūkinių pastatų.

Tačiau apie katastrofą kalba ir tie, kas nukentėjo mažiausiai: dabar pašalinti degėsių skonį jų vyne bus sunku, jei apskritai įmanoma.

Vietos vyno gamintojų sindikato vadovas Nicolas Garcia, kurį cituoja BFMTV, mano, jog vertinti vyndarių nuostolius dar anksti.

Anot jo, vynmedžiai gana gerai atlaikė „šiluminį krūvį“, bet uogoms jis buvo per didelis ir nemažai vynuogių teks išmesti.

Dieną anksčiau buvo skelbta, jog per Provanse įsiplieskusius gaisrus žuvo vienas žmogus, o mažiausiai 27 žmonės buvo sužeisti. Daugiau kaip 7 tūkst. žmonių, įskaitant turistus, buvo evakuoti ir praleido naktį laikinuose prieglobsčiuose.

Vyriausybė į nelaimės rajoną nusiuntė per 1,1 tūkst. ugniagesių, taip pat specialių vandenį pilančių orlaivių bei sraigtasparnių.

Gaisrai kilo pirmadienio vakare už maždaug 40 kilometrų nuo prabangaus Sen Tropezo kurorto ir išplito maždaug 7 tūkst. hektarų teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius