-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Karbauskis įsitikinęs: žemdirbiai protestuoja ne dėl „valstiečių“ Vyriausybės siūlymų

Vertindamas antradienį vyksiantį ūkininkų įspėjamąjį streiką, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis, stambus žemvaldys Ramūnas Karbauskis sako, kad jis keliamas ne dėl Vyriausybės ar Seimo siūlomų pokyčių. Jo įsitikinimu, protestas po gruodžio 17-osios, kurią planuojama patvirtinti kitų metų biudžetą, neturės prasmės.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jeigu šnekėti apie žemdirbių protestus, jie yra refleksija į tai, kas buvo pasiūlyta ne šios Vyriausybės ir ne šito Seimo. Seime ir Vyriausybėje nėra ketinimų priimti tuos pakeitimus, tokius sprendimus, kurie buvo pasiūlyti ne mūsų. Ir dėl to manau, tai bus įspėjamieji kažkokie protestai, kurie po gruodžio 17 dienos nebeturės jokios prasmės“, – dėstė politikas.

Ši valdžia, anot R.Karbauskio, su žemdirbiais nekonfliktuos.

„Tai, ką priims Vyriausybė ir Seimas, tikrai nebus konfliktas su šita visuomenės grupe“, – patikino jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žemdirbiai traktoriais suvažiavo į protesto akciją sostinėje, prie Tauragės – „užkišo“ kelią

Anksčiau kalbėdamas apie žemdirbių pečius užgulsiančią mokestinę naštą, atsirasiančią, jei bus patvirtinti prezidentūros siūlymai, R.Karbauskis juos pavadino drakoniškais.

„Šiandien žemdirbiai stato Lietuvos laukuose žalius kryžius. Jie stato juos ne prieš mus nukreipdami – pirmiausia, nukreipdami prieš prezidento pasiūlymus. Kurie yra iš viso drakoniški jų atžvilgiu. Bet vėlgi – ieškosim sprendimų, kad tuos kryžius žemdirbiai galėtų nuimti“, – kalbėjo Seimo narys.

Siekdamas gerinti pensininkų finansinę padėtį, prezidentas Gitanas Nausėda pasiūlė kitąmet 20 proc. mažinti lengvatą žemdirbių dyzelinui. Seimo Kaimo reikalų komitetas bei Biudžeto ir finansų komitetas tam paprieštaravo ir paragino lengvatą apkarpyti ne taip stipriai.

Mokesčių pakeitimai, liesiantys žemdirbius, atkeliauja ir iš Vyriausybės – Ministrų kabinetas pasiūlė didinti „Sodros“ įmokų iš individualios veiklos lubas nuo 43 iki 60 vidutinių darbo užmokesčių. Tačiau Seimas tam nepritarė.

Siekdami atkreipti dėmesį į didėjančius mokesčius, biurokratinę naštą ir diskriminaciją Europos Sąjungoje, Lietuvos žemdirbiai laukuose prie kelių statė žalius kryžius. Antradienį tūkstančiai ūkininkų visoje Lietuvoje ketina organizuoti įspėjamąjį streiką – į gatves turėtų išriedėti apie 2–3 tūkst. vienetų žemės ūkio technikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius