-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rospotrebnadzor“ specialistai lankėsi Kauno pieno laboratorijoje

Į Kaune įsikūrusią valstybinę įmonę „Pieno tyrimai“ trečiadienį atvyko Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ specialistai. Šios tarnybos nurodymu, prieš dvi savaites buvo sustabdytas kai kurių lietuviškų pieno produktų įvežimas į Rusiją. Vizito laikas buvo neskelbiamas.
Pienas
Pienas / Fotolia nuotr.

„Pieno laboratorijoje Kaune svečiai iš Rusijos pamatys, kaip tikrinama žaliava“, – portalui kaunodiena.lt sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius. Žurnalistams su „Rospotrebnadzor“ darbuotojais nepavyko pasikalbėti, jų vizito laikas buvo slepiamas.

Kaune veikianti pieno tyrimų laboratorija yra pagrindinė šalies įstaiga, kurioje tiriama neapdoroto pieno sudėtis ir kokybė.

15min.lt primena, kad, motyvuodama susilpnėjusia pieno produktų kokybės priežiūra Lietuvoje, Rusija spalio 7 d. sustabdė lietuviškų produktų įvežimą. Oficialiai buvo įvardyti trys Lietuvos pieno perdirbėjai – „Pieno žvaigždės“, „Rokiškio sūris“ ir „Žemaitijos pienas“.

Antradienį buvo paskelbta žinia, kad Lietuvos pienininkų siaubu pramintas „Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka palieka šį postą, tačiau ši žinia netrukus buvo paneigta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius