-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ir Baltarusija gali atlikti neplanuotą lietuviškų pieno ūkių auditą

Rusijos ir Baltarusijos specialistai gali atlikti neplaninį Lietuvos pieno įmonių patikrinimą iki šių metų pabaigos.
Ekonomikos svyravimai biržoje – rinkos kasdienybė
Pienas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai naujienų agentūrai „Interfax“ pareiškė Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas, komentuodamas sekmadienį įvykusį telefoninį pokalbį su Baltarusijos vyriausiuoju valstybinės veterinarijos inspektoriumi Jurijumi Pivovarčiku.

„Kadangi kol kas negavome iš „Rospotrebnadzor“ duomenų apie lietuvių įmones, kurių tiekimą ji uždraudė, mes negalime dubliuoti jų produkcijos suvaržymų. Todėl priėmėme sprendimą įtraukti šias įmones į neeilinės inspekcijos darbotvarkę“, – sakė S.Dankvertas, turėdamas omenyje Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybą.

Pasak jo, inspekcijos terminai bus nustatomi pagal inspekcijų kitose šalyse grafiką. „Tačiau tikiuosi, kad jos įvyks šiais metais“, – pažymėjo „Rosselchoznadzor“ vadovas.

Jis taip pat pabrėžė, kad per patikrinimą ypač didelis dėmesys bus skiriamas žaliavos tiekimui į tas Lietuvos pieno perdirbimo įmones, kurios turi teisę eksportuoti produkciją į Rusiją.

„Šiemet Lietuva žymiai padidino sūrio tiekimą į Rusiją, pirmą kartą jis gali pasiekti 40 tūkst. tonų, nors anksčiau neviršydavo 26–30 tūkst. tonų per metus. Dėl to atsiranda įtarimų, kad eksportuotojai į Rusijos Federaciją naudoja pieno miltelius iš įmonių, kurios nėra įtrauktos į tiekėjų Rusijos registrą taip jų – ir iš Europos įmonių“, – sakė S.Dankvertas.

Jeigu tie įtarimai pasitvirtins, tiekimas bus apribotas, nurodė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius