Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija uždraudė bulvių importą iš Europos Sąjungos

Nuo liepos 1-osios Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba uždraudė bet kokių bulvių – sėklinių ar maistinių – importą iš visos Europos Sąjungos (ES), rašo „Lietuvos rytas“.
Bulviakasis
Bulvės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Taip pat nebeleidžiama įvežti jokių sodinukų: vaismedžių, vaiskrūmių, dekoratyvinių ar vazoninių augalų.

Pasak Valstybinės augalininkystės tarnybos Fitosanitarijos skyriaus vedėjo Gintaro Lapinsko, tai pirmas kartas, kai Rusija uždraudė bulvių importą iš visos Europos Sąjungos, kartu – ir iš Lietuvos.

Rusija motyvuoja, kad Europos Komisija taiko tokius fitosanitarijos reikalavimus, kurie netenkina Rusijos ir visos Muitų sąjungos. Teigiama, kad tai negarantuoja, kad Rusijai parduodami augalinės kilmės produktai yra saugūs – neužkrėsti ligų sukėlėjais, ypač tais, kuriuos aptikus būtina skelbti karantiną.

Rusija įtaria, kad vienos ES šalies augintojas ligomis užkrėstas bulves siuntė per daugelį rankų, kol jos pateko į Rusiją. Birželį iš Olandijos atgabentose bulvėse du kartus buvo aptikta augalų ligų sukėlėjo – auksinio bulvinio nematodo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius