-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prezidentas: žemės šalyje galės įsigyti tik jos piliečiai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad žemės ūkio paskirties žemės šalyse galės įsigyti ir ją parduoti tik Ukrainos piliečiai ir bendrovės.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Scanpix“ nuotr.

„Noriu išsklaidyti kelis mitus. Siaubo istorijos apie arabus, kinus ar ar kitus užsieniečius, kurie mūsų žemę išsigabens vagonais, yra nesąmonė. Žemė Ukrainoje priklauso ukrainiečiams. Pagal modelį, kurį mes siūlome su vyriausybe, tik Ukrainos piliečiai ar Ukrainos įmonės galės pirkti ar parduoti žemę“, – sakė jis, kalbėdamas ketvirtadienį Kijeve vykusiame susitikime su šalies ūkininkais.

Jo žodžiais, Ukrainos piliečiai pagaliau turėtų turėti visišką, o ne „hibridinę“ teisę turėti, naudoti ir disponuoti savo žeme.

Anot V.Zelenskio, nuo 2001-ųjų, kai šalyje buvo paskelbtas žemės pardavimo moratoriumas, taip ir nebuvo sukurtas tokių sandorių skaidrumo mechanizmas, o vietoj to atsirado šešėlinės schemos ir sukčiavimų galimybės.

Vyriausybės vadovas Oleksijus Hončarukas savo ruožtu pranešė, jog Ukrainos žemės rinka bus atverta nuo 2020 spalio, nes „būtina tam kruopščiai pasiruošti“.

Laikinasis draudimas parduoti žemės ūkio paskirties žemę Ukrainoje įsigaliojo nuo 2002-ųjų sausio ir nuo to laiko kasmet pratęsiamas metams. Per visą šį laikotarpį visi tokios žemės naudojimo santykiai šalyje grindžiami nuomos principu.

Šį draudimą raginantis atšaukti Pasaulio bankas tvirtina, jog tai – rimta kliūtis investicijų bei žemės ūkio našumo augimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius