-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ŽŪM tikisi, kad rusiškų grūdų kroviniai bus tikrinami nuo kovo 14 dienos

Žemės ūkio ministerijai (ŽŪM) nusprendus stabdyti ir tikrinti visus iš Rusijos bei kitų padidintos rizikos šalių įvežamus grūdų krovinius, ji tikisi, kad griežtesnė patikra prasidės nuo kovo 14 dienos.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Ministro Kęstučio Navicko įsakymas dėl to pirmadienį paskelbtas Teisės aktų informacinėje sistemoje, bet dar 10 darbo dienų jam galima teikti pasiūlymus.

„Įsakymas galėtų įsigalioti kovo 14 dieną, jeigu nebus gauta kritinių pastabų“, – BNS pranešė ministerija.

Maisto ir veterinarijos tarnybos direktorės įsakymo projektą dėl tokios kontrolės maistiniams grūdams planuojama paskelbti antradienį. Jis taip pat įsigaliotų nuo kovo 14 dienos.

Ministerija pažymi, kad su verslo asociacijomis dar bus aptartos galimos rizikos dėl papildomos administracinės naštos. Anot jos, tokių teisės aktų įsigaliojimui įprastai taikomas trijų mėnesių terminas.

„Tačiau mes ankstesnį įsigaliojimo terminą argumentuosime tuo, kad išliks ta pati administracinė našta, tik suintensyvės kontrolė“, – nurodė ministerija.

Latvijai praėjusią savaitę laikinai uždraudus Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produkcijos ir pašarų importą, Lietuvos Žemės ūkio ministerija pirmadienį pranešė griežtinanti iš Rusijos bei kitų padidintos rizikos šalių įvežamų grūdų kontrolę, tačiau visiškai uždrausti jų įvežimo neketina.

Bus stabdomi ir tikrinami visi iš tokių šalių vežami maistui bei pašarams skirti grūdai ir jų produktai, o sugriežtintos priemonės bus taikomos tiek į Lietuvą importuojamai, tiek tranzitu per Klaipėdos uostą išvežamai produkcijai.

Į padidintos rizikos šalių sąrašą įtrauktos Rusija, Baltarusija, Moldovos vyriausybės nekontroliuojama Padniestrė, Rusijos aneksuotas Krymas ir kitos Ukrainos vyriausybės nekontroliuojamos šalies teritorijos, Sakartvelo vyriausybės nekontroliuojamos Abchazija ir Pietų Osetija.

Riboti rusiškų grūdų tranzitą ragino ir sausį protestus surengę Lietuvos ūkininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius