Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amy Winehouse ir jos vidiniai demonai

Žmonės, apdovanoti išskirtiniu talentu, mainais turi atiduoti ramų ir paprastą gyvenimą. Įstabaus balso savininkei Amy Winehouse kančia yra šlovės sinonimas.
Foto naujienai: Amy Winehouse ir jos vidiniai demonai
Amy Winehouse pradėjo vartoti narkotikus dar ankstyvoje paauglystėje / zmones24.lt
Temos: 1 Amy Winehouse
Žmonės, apdovanoti išskirtiniu talentu, mainais turi atiduoti ramų ir paprastą gyvenimą. Įstabaus balso savininkei Amy Winehouse kančia yra šlovės sinonimas.

Muzikos stebuklas
Pasaulis apie Amy Winehouse išgirdo visai neseniai – prieš kelerius metus. Nors debiutinį albumą „Frank“ dainininkė išleido 2003-iaisiais, tačiau be nedidelių atsiliepimų žurnaluose ir kelių britų muzikos apdovanojimų Amy daugiau nieko nesulaukė. Viskas pasikeitė 2006-aisiais išėjus antram jos albumui „Back to black“, kurį mergina su įkvėpimu sukūrė per pusmetį. Singlas „Rehab“ greitai iškopė į angliškus bei amerikietiškus muzikos topus, o išgirdę jos sodrų balsą, prilyginamą džiazo legendai Sarah Vaughan, dainuoti duetu ją pradėjo kalbinti daugybė įžymybių. Su keliais įžymiais anglų atlikėjais Amy jau sudainavo, tačiau rikiuojasi visa eilė kitų. Georgas Michaelas teigia, jog nėra girdėjęs gražesnio balso. Soul legenda, seksualusis dainininkas Prince’as pasiūlė Amy atvykti pas jį į Ameriką, kad galėtų drauge įrašyti keletą dainų. Džiazą, soul, bei R&B stilius jungianti dainininkė jaučia silpnybę afroamerikiečių muzikinei tradicijai, todėl ruošiasi vykti į Jamaiką, kad galėtų padirbėti drauge su regio karaliaus Bobo Marley sūnumi Damianu Marley.

Išskirtinis stilius
Amy Winehouse negalima supainioti su niekuo, ji iš tų atlikėjų, kurie išsiskiria ne tik savo balsu, bet ir išvaizda. Nuo pat karjeros pradžios Amy sužavėjo įdomiu įvaizdžiu, kuriam liko ištikima iki šiol. Ypač originali jos gigantiška, širšių lizdą primenanti šukuosena. Tokios šukuosenos buvo labai populiarios 1960-aisiais. Dizaineris Karlas Lagerfeldas žavisi gal kiek agresyvoku Amy stiliumi vadindamas ją naująja Brigitte Bardot, tačiau jis bene vienintelis mados pasaulyje proteguojantis tokią išvaizdą. Įžymybių stiliaus kritikas Richardas Blackwellas kasmetiniame savo blogiausiai besirengiančių žvaigždžių dešimtuke antrą vietą skyrė Amy Winehouse. Jis pasibaisėjo jos „kaltūnų fejerverkais“ (šukuosena) ir taškuotomis suknelėmis ir pavadino ją beviltiška šeštojo dešimtmečio amerikietiškos užkandinės darbuotoja. Amy visiškai nekreipia dėmesio į kritiką ir puikiai jaučiasi vilkėdama rokenrolo laikų sukneles ir demonstruodama didžiulį šinjoną. Agresyvumo dainininkei suteikia gausiai tatuiruotas kūnas. Ant jos rankų puikuojasi pastaruoju metu madingos šeštojo dešimtmečio stiliaus tatuiruotės su nuogomis merginomis, kurias transliuojant Amy koncertą per „Grammy’s“, teko pridengti...

Prasti reikalai
Viskas atrodytų tikrai puiku, tačiau dainininkei sunkiai sekasi gyventi ramiai ir paprastai. Amy spaudai ne kartą yra prisipažinusi, kad kenčia nuo depresijos ir valgymo sutrikimų, tačiau, kad merginą kankina priklausomybė nuo narkotikų, ji neprasitarė... Bet šis faktas jau ir taip visiems žinomas, juk visai neseniai dainininkė buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn už tai, kad internete buvo išplatinta vaizdo medžiaga su Amy, rūkančią kreką. Anot šaltinio, A. Winehouse narkotikus pradėjo vartoti dar ankstyvoje paauglystėje, o tai vidutinės klasės britų paaugliams, gyvenantiems Londone, yra kasdienybė. 2007-aisiais Amy Winehouse Majamyje susituokė su ilgamečiu savo vaikinu Blake’u Fielder-Civiliu. Nors po vestuvių dainininkė kurį laiką atrodė laiminga, tačiau ilgainiui viskas pasikeitė. Porelė nuolatos šėldavo įvairiuose vakarėliuose, kur laisvai liejosi įvairūs svaigalai. Kartą Amy su Blake’u buvo pastebėti nubrozdintais veidais ir mėlynėmis ant rankų vaikštinėjantys Londono gatvėmis. Tuo metu Amy tėvas Mitchas kreipėsi į dukrą per spaudą, nes bijojo, kad sutuoktiniai vienas kito nenužudytų. Vėliau skandalingoji porelė, pramogaudama Norvegijoje, buvo suimta už marihuanos laikymą.

Nelaimių šaltinis
Tų pačių metų rugpjūtį policija suėmė Amy vyrą, nes jis buvo kaltinamas barmeno užpuolimu ir sužeidimu. Blake’ui atsidūrus už grotų, dainininkė visiškai palūžo. Ji apleido muzikinę veiklą ir dar labiau įsisuko į nesibaigiančių vakarėlių orbitą. Amy nešdavo vyrui į kalėjimą nuotraukas su savo autografais, kad šis galėtų pasipelnyti ir nusipirkti narkotikų, o vienu metu visą pasaulio spaudą buvo apskriejusios šokiruojančios Amy nuotraukos. Pusnuogė ir basa dainininkė buvo pastebėta labai ankstyvą rytą vaikščiojanti apsiverkusi aplink savo namus. Tuomet pas ją atsikraustė tėvas bijodamas, kad dukrai nepasidarytų dar blogiau. Visai neseniai jis atskleidė savo būgštavimus, jog gali būti kaltas dėl žalingo sutrikusios dukters elgesio. Mat praėjus porai metų po to, kai gimė Amy, tėvas jau buvo susiradęs kitą moterį, tačiau dvejojo palikti savo žmoną, sūnų bei mažylę A. Winehouse. Jo dvejonės truko dešimtį metų ir vaikai viską apie tai žinojo. Amy su broliu net vadindavo tėvo meilužę „tėvelio žmona iš darbo“. Kol kas dainininkė, išėjusi iš reabilitacijos klinikos, jaučiasi ne taip ir blogai, turint omenyje, kad nuotaiką pataisė net 5 laimėtos „Grammy“ statulėlės ir artimųjų rūpestis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius