Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artūras Orlauskas vėl scenoje...

Praėjusį šeštadienį startavusiame naujame TV projekte „Žvaigždžių duetai“ žiūrovai išvydo politiką ir verslininką Artūrą Orlauską.
Foto naujienai: Artūras Orlauskas vėl scenoje...
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt
Praėjusį šeštadienį startavusiame naujame TV projekte „Žvaigždžių duetai“ žiūrovai išvydo politiką ir verslininką Artūrą Orlauską. Ar tik buvęs humoristas neketina išsižadėti politiko karjeros ir grįžti į pramogų pasaulį?..

Keletas faktų

Gimė 1962 m. balandžio 21 d. Kaune.
Mokslai: baigė Kauno politechnikos instituto Mašinų gamybos fakultetą. Dabar Žemės ūkio universitete magistrantūroje studijuoja ekonomiką.
Veikla: išgarsėjo įkūręs humoristinę grupę „Alergija“, vėliau humoristinį duetą „Du Artūrai“. TV laidos „Šou bulvaras“, TV humoro serialo „Kaimynai“ autorius, įvairių TV laidų vedėjas ir prodiuseris. Nuo 2003 m. pradėjo politiko karjerą. Kauno r. savivaldybės tarybos narys, 2005–2007 m. buvo vicemeras ir kt.
Yra sukūręs vaidmenis kino filmuose „Manoji Anfisa“ (Ukraina), „Gizelos Peri istorija“ (JAV), „Planas B“ (Norvegija), „Žiurkės-2“ (Vokietija).
Apdovanojimai: 2003 m. įteiktas LR Prezidento atminimo medalis ir kt.
Šeima: vedęs. Iš pirmosios santuokos turi sūnų Martyną ir dukrą Ievą. Su žmona Edita augina sūnelį Marką (1,4 m.).

Jus išvysime naujajame TV projekte „Žvaigždžių duetai“. Pasiilgote scenos?

Tai visai nereiškia, kad grįžtu į didžiąją sceną. Tiesiog kai TV projekto rengėjai paskambino ir pasiūlė dalyvauti, pamaniau, kodėl gi ne. Bus smagus nuotykis, puiki proga prasiblaškyti.

Politikoje nepašmaikštausi, kūrybai ir juokeliams šioje srityje vietos nelieka. Ar to nepasiilgstate?


Niekada nesigailėjau sceną iškeitęs į politiko karjerą. Su ja jau seniai atsisveikinau. Scenoje praleidau dvidešimt penkerius metus. Net japonai sako, kad labai sveika pakeisti darbo vietą ir net profesiją. Beje, politikoje kūrybos nestinga (juokiasi). Ypač kai stebi dirbančią A. Kubiliaus vyriausybę, kur visi pasinėrę į tokią kūrybinę, nepamatuotą veiklą. Tarsi kurtų grožinės literatūros kūrinį, kuriame realizuoja slapčiausias fantazijas ir mintis.

Ar žmona Edita „palaimino“ jūsų sprendimą dalyvauti „Žvaigždžių duetuose“?


Ji – labai protinga moteris, leido nuspręsti pačiam. Tik pasiteiravo, kas bus scenos partnerė. Kai atsakiau, kad tai bus vyriškas duetas, visai atsipalaidavo (juokiasi). Na, žinote, tos moterys. Vis galvoja, gal kitos biustas bus didesnis ar... (šmaikštauja, kaip Zakarauskas senais gerais laikais).

O kokia buvo kolegų, kitų politikų reakcija?..


Juk neinu uždarbiauti, be to, nesu Seimo narys. Jokių etikos normų nelaužau. Beje, pažįstu ne vieną politiką, kuris gal ir nedrįsta, bet prisipažino turįs norą dainuoti „Žvaigždžių duetuose“. Jei pakviestų, tikrai neatsisakytų.

Koks prizas atiteks šio projekto nugalėtojams?

Jei atvirai, net nesidomėjau. Nežinau. Mūsų dueto tikslas olimpinis – dalyvauti tam, kad dalyvautum. O jei mūsų su Aleksandru kūrybinius ieškojimus komisija įvertins, bus dar smagiau. Tiesiog norisi įpūsti naujų vėjų šiame projekte, paimprovizuoti.

Paprastai duetuose dalyvauja skirtingų lyčių atlikėjai. Kodėl scenos partneriu pasirinkote vyrą?

Man organizatoriai leido rinktis. Pamaniau, kad duetuose mišrios poros įprasta. Tiesa, jau buvo moterų duetas (Rūtos Ščiogolevaitės su Kristina Savickyte) ir turėjo pasisekimą. Tad kilo mintis sukurti vyrišką su šauniuoju „Rondo“ grupės muzikantu Aleksandru Ivanausku.

Kuo žadate nustebinti visko mačiusius ir išlepintus žiūrovus?

Ieškome naujų formų, kažko įdomesnio. Susitarėme, kad muzika rūpinsis Aleksandras, nes turi išlavintą skonį ir pajutimą, o aš imsiuosi įvaizdžio ir personažų kūrimo. Žiūrovai galės įvertinti, kas iš to išeis. Gal net ašarą išspaus. Juk lietuviai – jausminga, paverkti mėgstanti tauta. Galbūt žmonėms suteiksime ir tokią progą.

Turbūt dainuojantį namuose šeimyna ir pakritikuoja?..

Ne, moterims neleidžiame kištis. Tai grynai vyrų reikalas (šmaikštauja). O jei rimtai, su Aleksandru repetuojame studijoje Kaune, tad sutaupome daug brangaus laiko. Nors pastaruoju metu jo gerokai trūksta, dėl laiko teko susiveržti diržus (juokiasi).

Ar lieka laiko jūsų aistrai – medžioklei?

Nelabai. Šiemet apsileidau, nes ir mokslai spaudžia. Kai tik apsiginsiu magistro darbą, vasarą su žmona ir dukra Ieva (jai jau devyniolika) trauksime į medžioklę. Ievai labai patinka, o su žmona ir susipažinome medžioklėje.

Jūsų vaikai gyvena Lietuvoje? Grįžo iš Amerikos...


Taip, dukra studijuoja Veterinarijos akademijoje, o sūnus Kauno technologijos universitete kremta ekonomikos mokslus.

Ar lieka laiko mažajam sūneliui Markui?

O, Markas – tikras partizanas, lyg gyvas sidabras visą dieną bėgioja it užsuktas. Genai (juokiasi). Mūsų visų mylimiausias pagrandukas, atgaiva sielai. Net sauskelnes išmokau keisti. Ko tik nepadarysi iš meilės vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius