Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Berneen dėl rasistinio išpuolio stabdo koncertinę veiklą

Vilniaus senamiestyje buvo sumušta dainininkė Berneen. Išpuolį atliko rasistiškai nusiteikę žmonės.
Foto naujienai: Berneen dėl rasistinio išpuolio stabdo koncertinę veiklą
Foto naujienai: Berneen dėl rasistinio išpuolio stabdo koncertinę veiklą / zmones24.lt
Temos: 2 Išpuolis Berneen
Vilniaus senamiestyje buvo sumušta dainininkė Berneen. Išpuolį atliko rasistiškai nusiteikę žmonės. Dėl šio įvykio dainininkė nusprendė stabdyti koncertinę veiklą. Šiandien ji rengia spaudos konferenciją, kurioje žada pranešti apie savo apsisprendimo aplinkybes.

Atvyko tikėdamasi sėkmės
Praėjusią vasarą į Lietuvą atvykusi dainininkė su mūsų šalimi nusprendė sieti savo muzikinę karjerą ir net išmokti lietuviškai. „Jei esu čia, dainuoju lietuviškai, bendrauju su lietuviais tai ir kalbėti turiu lietuviškai,“ – tvirtai išsakė savo nuomonę.
Iki aštuoniolikos metų Berneen gyveno Pietų Afrikoje, Durbino mieste. Mergina visada svajojo apie dainininkės karjerą, kitą šalį, kurioje žmonės laisviau gyvena. Jos šeima daug pinigų neturėjo, todėl išsiųsti manęs mokytis ar gyventi svetur neįstengė. Tačiau Bernnen neprarado vilties – svajojo apie Europą ir dainininkės karjerą. Kai baigė mokyklą, tėvai jos norams jau nesipriešino. Tėtis matydamas kaip man tai svarbu, pardavė savo mašiną, giminaičiai - tetos ir dėdės atidavė savo santaupas, kad tik dukra įgyvendintų savo svajonę. Berneen nusipirko bilietą į Londoną, susikrovė lagaminus ir su šešiais šimtais svarų – už tokią sumą Londone galima pragyventi daugiausiai dvi savaites - išskrido. Kai išlipau Londone, čia neturėjo nei draugų, nei pažįstamų. Svetimame mieste atsidūriau visiškai viena. Vėliau susirado draugų, visiška atsitiktinai susipažino su Karoliu Malinausku dabartiniu „Bomba records“ marketingo vadybininku, kuris pažadėjo jai padėti.
Draugai įkalbėjo muzikinę karjerą pradėti Lietuvoje – neva, ten bus daug lengviau nei Londone. Londone didžiulė konkurencija – norinčių dainuoti – labai daug. Iš pradžių Berneen galvojo, kad bus labai sunku: kita kalba, mentalitetas. Tačiau vėliau suprato, kad lietuviams gali būti įdomi: jiems egzotiškai atrodo jos odos spalva, kalba, gyvenimo istorija.

Mokėsi lietuviškai
Atvykusi į Lietuvą Berneen ėmėsi mokytis ir kalbos. Ji jau turėjo daug draugų lietuvių, ne kartą iki tol buvo lankiusis Lietuvoje, tad jau buvo pripratus prie lietuvių kalbos ir greitai jos pramoko daugiau. Jeigu ko nesuprasdavo – visada klausdavo: ką tu sakei? „Kai Karolis pasiūlė dainuoti lietuviškai iš pradžių bijojau, kad žmonėms gali nepatikti mano akcentas, bet visi tikino, kad tai tik priduos man šarmo ir išskirtinumo. Patikėjau. – viename pirmųjų interviu Lietuvoje sakė Berneen.
Lietuva Berneen iš karto patiko – ji susižavėjo gamta, daugybe ežerų, miškų, sodų. Sakė Lietuvą iš karto pamilusi, o ir lietuviai jai pasirodė labai geri žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje