-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edita Mildažytė: „Vėl rinksime Mamų mamą“

„Mamos profesija viena sunkiausių. Šioms pareigoms neruošia jokie universitetai“, – sako TV laidų vedėja Edita Mildažytė, jau antrus metus iš eilės rengianti kilnią akciją „Mamų mama“.
Foto naujienai: Edita Mildažytė: „Vėl rinksime Mamų mamą“
Foto naujienai: Edita Mildažytė: „Vėl rinksime Mamų mamą“ / zmones24.lt
„Mamos profesija viena sunkiausių. Šioms pareigoms neruošia jokie universitetai“, – sako TV laidų vedėja Edita Mildažytė, jau antrus metus iš eilės rengianti kilnią akciją „Mamų mama“.

Keletas faktų
Amžius – 41-eri m.
Profesija – žurnalistė.
Veikla – TV laidų prodiuserė, įvairių labdaros ir gerumo akcijų sumanytoja bei rengėja, laidos „Bėdų turgus“ autorė ir vedėja ir kt.
Ištekėjusi. Vyras – verslininkas Gintautas Vyšniauskas.
Apdovanojimai – filantropo Valterio Rasko premija už realią pagalbą 150 šeimų, 2005 m. išrinkta Metų moterimi ir kt.

„Mamų mamos“ rinkimai vyks jau antrus metus. Kaip kilo mintis surengti tokią kilnią akciją?
Realizuoju tik savo pačios idėjas, kurios man įdomios. Sau esu prisiekusi, kad geriau aukoti reitingus, bet daryti tai, kas turi bent šiokią tokią išliekamąją vertę. Nors šįkart tai irgi buvo mano idėja, jos užsakovai – Vyriausybė. Prie akcijos prisidėjo ir premjeras Gediminas Kirkilas, kuris pasiūlė sumanyti ką nors tokio, kas „reabilituotų“ daugiavaikes šeimas. Jis taip pat augo septynių vaikų šeimoje. Mums abiem nesvetimas tas jausmas, kai prie stalo susėda gausi draugiška šeimyna. Mano namuose per Motinos dieną ir kitas šventes susirenka apie dvidešimt artimiausių žmonių.

Šia akcija norėjosi atkreipti dėmesį į daug vaikų auginančias šeimas?

Taip. Tarp jų yra pavyzdingų, ir daugelis nepelnytai mano, jog daugiavaikės šeimos asocialios. Atėjo metas keisti neteisingą visuomenės požiūrį.

Ar daug pavyko rasti gražių daugiavaikių šeimų?
Deja, nors daugiau kaip penkis vaikus auginančių šeimų netrūksta, gražių ir darnių ne tiek daug. Tad norėčiau paraginti visus Lietuvos gyventojus, kad jie iki balandžio 27-osios balsuotų telefonu 1567 ir išrinktų jiems labiausiai patikusią šeimą bei Mamų mamą. Dešimt išrinktų mamų per Lietuvos televizijos surengtą koncertą „Žvaigždės motinoms“ (gegužės 4-ąją) bus ne tik pagerbtos, bet ir apdovanotos autorinėmis segėmis. Joms dainuos garsiausi Lietuvos atlikėjai. Manau, Motinos diena šiai akcijai pati tinkamiausia.

Pagal kokius kriterijus rinkote pretendentes Mamų mamos titului gauti?
Pagrindinė nuostata – šeima turi auginti ne mažiau kaip penkis vaikus, būti pilna, darni, graži.

Daugelis mamas prisimena tik Motinos dieną. O jūs?

Mintyse mamą aplankau kasdien, matomės gana dažnai, ne tik per šventes. Tiksliau, mano mama – it vulkanas, labai energinga ir veikli. Turbūt tą energiją ir veiklumą paveldėjau iš jos. Abiem tėvams esu dėkinga už tokį šaunų man dovanotą genų rinkinį (juokiasi).

Yra žmonių, kurie mano, jog Lietuvoje ir taip per daug švenčių...
Manau, Motinos diena – ne tik graži, bet ir labai reikalinga šventė. Tada brangiausią pasaulyje žmogų – mamą – prisimena net tie, kurie paprastai šiokią dieną, gal net ištisus mėnesius jai ir paskambinti pamiršta.

Jūs per Motinos dieną turbūt skendite gėlėse?
Tą dieną jaučiuosi labai pagerbta, nes pirmiausia mane pasveikina abu (esamas ir buvęs) mano vyrai, o paskui visi vaikai. Būna, prižadina choru traukdami dainą ar deklamuodami eilėraštį su tulpėmis rankose, o aš, aišku, kaip visada iš laimės apsižliumbiu. Man svarbiausia – šeima, o motinystė – pats gražiausias jausmas.

Kokia, jūsų galva, yra gera mama?

Gerumo sąvoka labai individuali. Kiekvienam ji kitokia. Manau, gera mama yra ta, kuri besąlygiškai myli savo vaikus, jiems yra ne tik draugė, patarėja – ji ir gydytoja, ir mokytoja, ir psichologė, ir išpažintį klausantis kunigas...

Kokie gražiausi prisiminimai lydi iš vaikystės?

Jų nemažai, bet labiausiai įstrigo vienas. Pamenu, tada man buvo gal septyneri. Po operetės su mama užsukome pas jos draugę ir užsivakarojome. Buvo šokiai, muzika, bet daugiau nieko neprisimenu, nes „nulūžau“ ant sofos. O paskui paryčiais basos pliaupiant šiltam lietui su mama skuodėme per dar miegantį Vilnių. Ji – į darbą, aš – tiesiai į mokyklą. Taksi pinigų neturėjome, autobusai dar nevažiavo (juokiasi). Mano mama buvo ir yra „faina“, mokėjo taip viską sureguliuoti, kad nesijaučiau varžoma. Atrodė, galiu daryti, ką noriu, nors taip nebuvo.

Kokia mama esate savo vaikams?
Reikli su „aksomine pirštine“ (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius