Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edmundas Kučinskas: „Turiu per daug nuodėmių, kad eičiau į Seimą“

Pasikeitęs gyvenimas ir pakoreguoti planai – tokia dabar yra legendinio Lietuvos atlikėjo Edmundo Kučinsko kasdienybė.
Foto naujienai: Edmundas Kučinskas: „Turiu per daug nuodėmių, kad eičiau į Seimą“
TV3 nuotr. / zmones24.lt
Vardas, pavardė: Edmundas Kučinskas.
Gimimo data, vieta: 1955 04 26, Palanga. 53 m.
Šeiminė padėtis: vedęs; žmona – Galina, turi dukrą Eliną.
Pasiekimai: scenoje kaip dainininkas nuo 15 metų, todėl po kelerių metų jau švęs kūrybinės veiklos 40-metį; 1980 m. konkurso „Vilniaus bokštai“ laureatas; legendinio festivalio „Baltijos jaunystė“ daugkartinis laimėtojas, taip pat įvertintas specialiu prizu už geriausią aranžuotę; turi televizijos vedėjo patirties – šiuo metu dirba TV3 laidoje „Padainuokim!“, jau antrą kadenciją yra Klaipėdos miesto tarybos narys.

Pasikeitęs gyvenimas ir pakoreguoti planai – tokia dabar yra legendinio Lietuvos atlikėjo Edmundo Kučinsko kasdienybė. „Šiuo metu tik poilsiauju ir bandau atsigauti po traumos“, – duodamas pirmąjį interviu po žandikaulio lūžio „Privatu!“ prisipažįsta atlikėjas.

Užvožė švininiu Jėzumi Kristumi

Edmundas papasakoja nesėkmingai pasibaigusio vaidinimo Klaipėdos muzikiniame teatre aplinkybes ir prisipažįsta, su kokiais naujais iššūkiais jam šiuo metu tenka susidurti. Pirmą kartą gyvenime Edmundas pateko į ligoninę. Klaipėdoje vaidinant operoje „Paryžiaus katedra“, vyrą netikėtai sužalojo kunigą vaidinęs kolega.
„Operos pabaigoje yra tokia scena, kai man reikia nušokti nuo katedros. Tačiau aš atsidūriau ne vietoje – kunigas užsimojo švininiu Jėzumi Kristumi norėdamas nusižudyti, bet jis buvo per arti manęs ir pataikė man į žandikaulį, – šiurpią istoriją pasakoja scenos veteranas. – Akimirkai praradau nuovoką, nesupratau, kas įvyko, o po kelių minučių turėjo prasidėti mano arija. Aš pamačiau ant Esmeraldos suknelės tyškantį kraują, tačiau kažkokiu būdu sugebėjau padainuoti. Įdomiausia, kad kitą dieną aš, prigėręs vaistų nuo skausmo, dar kartą dainavau tame pačiame spektaklyje su sulaužytu žandikauliu.“

Ne viskas taip blogai


Edmundas džiaugiasi, kad dabar jo sveikata po truputį gerėja. Dainininkas jau gali kalbėti, nebešvepluoja, tačiau tikina išgyvenęs tikrą tragediją. „Pirmas dvi savaites po traumos negalėjau prakalbėti. Klaipėdos medikai mane prigąsdino. Jie sakė, kad būtina daryti operaciją arba dėti specialų dvipusį įtvarą. Vis dėlto nuvykau į Kauno klinikas. Gydytojas įdėjo vienpusį įtvarą ir prigrasino kas keturias dienas pasirodyti. Laimei, dabar sveikata gerėja ir net išoriškai nebesimato to, kas buvo“, – kalba atlikėjas.
Tiesa, dėl traumos Edmundui teko atsisakyti begalės pasirodymų. „Kaip tik turėjo būti mano koncertinis turas po Lietuvą. Teko atidėti pasirodymus. Nežinau, kaip į tai reaguos žmonės...“ – apie priverstines atostogas liūdnai prabyla pašnekovas.
Vis dėlto ne viskas taip blogai. Scenos legenda šioje situacijoje įžvelgia ir gerų dalykų. „Bijodamas uždegimo, atsisakiau cigarečių, nors ir taip daug nerūkiau. Kadangi ilgą laiką valgiau specialų skystą maistą ir tik per šiaudelį, numečiau maždaug dešimt kilogramų. Ir šiaip daug mąsčiau šį mėnesį, be to, gimė naujų kūrinių“, – atvirai sako Edmundas.

„Priedas prie meniu“


Netrukus dainininkas vėl galės dainuoti, tačiau Edmundas, kaip ir daugelis šalies atlikėjų, negali pasigirti koncertų gausa. „Net ir geriausi šalies dainininkai šiuo metu priversti būti priedu prie valgiaraščio ir už labai menką atlygį. Aš kalbu ir apie save. Negaliu pasakyti, kad mane tai skaudina, nes aš pradėjau nuo tokio kelio. Tačiau dabartinė situacija, manau, ilgai truks“, – prognozuoja pašnekovas. Paklausėme Edmundo, ką jis darytų, jei iš muzikavimo nesugebėtų išgyventi. Kiek pagalvojęs, scenos profesionalas atsako: „Net nenoriu apie tai galvoti. Kol dainavau, artimųjų paprotintas, galvojau ir apie ateitį – kaupdavau pinigus ir juos investuodavau.“
Atlikėjas džiaugiasi, kad kadaise paklausė artimųjų ir vėjais neleido santaupų. Pasak Edmundo, jam sunku neišlaidauti. „Esu cholerikas. Greitai užsidegu, greitai užgęstu. Ir santaupų nesulaikau... Todėl gerai, kad artimi žmonės mane paprotino“, – šypteli muzikantas.

Didelės nuodėmės

Per pokalbį estrados atlikėjas ne kartą piktai atsiliepė apie dabartinės valdžios sprendimus, kurie itin skaudžiai palietė muzikantus ir kitus meno atstovus. „Manau, kad per beveik 20 nepriklausomybės metų Lietuvai labai nesisekė su valdžia. O blogiausia, jog nesimato jokių prošvaisčių...“ – atsidūsta pašnekovas.
Pasiteiravus, ar Edmundas nenorėtų tapti Seimo nariu, dainininkas kategoriškai atšovė: „Manęs to klausė ir prieš paskutinius, ir prieš ankstesnius rinkimus. Aš visada kategoriškai atsisakydavau ir net minčių tokių neturėdavau. Kodėl? Nes aš turiu per daug nuodėmių, kad būčiau Seimo nariu.“
Kokios nuodėmės slegia Edmundo pečius? Kodėl jis nesiveržia į didžiąją politiką? „Visokių buvo. Pragyvenau nemažai – daugiau kaip 50 metų. Per tą laiką padariau įvairių nuodėmių. Nenoriu su savimi sudarinėti kažkokių koalicijų. Neidamas į didžiąją politiką, žinau, kad galėsiu ramiau gyventi ir miegoti naktimis. Pats prieš save būsiu švarus“, – pokalbio pabaigoje sako pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius