Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Jurgaitytė: tai buvo mano laimingoji diena

Dešimtmetė lietuvė Eglė Jurgaitytė pasiekė tai, ko nepavyko pasiekti suaugusiesiems - iš „Eurovizijos" konkurso į Lietuvą parvežė neoficialią bronzą.
Foto naujienai: Eglė Jurgaitytė: tai buvo mano laimingoji diena
Gretos Skaraitienės nuotrauka / zmones24.lt

Dešimtmetė lietuvė Eglė Jurgaitytė pasiekė tai, ko nepavyko pasiekti suaugusiesiems - iš „Eurovizijos" konkurso į Lietuvą parvežė neoficialią bronzą. Trečioji vieta - šalies rekordas ir didelis džiaugsmas ne tik Eglės šeimai, bet ir visai tautai.


Žiūrėti į „Vaikų Eurovizijoje" dainuojančią Eglę buvo smagu, stebėti balsavimo rezultatus - dar smagiau. Net didžiausi optimistai žiopčiojo iš netikėtumo: kas galėjo pamanyti, kad Serbija, iki šiol tarptautiniuose konkursuose labiausiai palaikiusi savo kaimynes, lietuvaitei skirs dvylika balų? Kad Gruzija mums nepagailės dešimties balų, buvo galima numatyti - bet ar tikėjomės, kad taip pat pasielgs Makedonija ir Malta?.. Ir tesižino ta Armėnija, vienintelė Lietuvai neskyrusi nė vieno taškelio - visos Europos palaikymo užteko, kad Eglė užimtų trečiąją vietą. Konkurso nugalėtojais tapo Gruzijos atstovai su daina „Bzz...".


Ilgakasė mergaičiukė iš Lietuvos sugriovė ir visą šūsnį spėlionių bei hipotezių. Pasirodo, kai žiūrovams patinka daina, politika ir sentimentai kaimynams nebetenka didelės reikšmės. „Aš to nesitikėjau, - prisipažįsta Lietuvos atstovus į Kiprą lydėjęs LRT muzikos laidų redaktorius Jonas Vilimas. - Jau buvau atpratęs tikėtis aukštos vietos... Maniau, būsime maždaug per vidurį. Bet organizatoriai plojo man per petį: jiems padarė įspūdį, kad Eglė per visas repeticijas dainavo labai gerai. Kiti vaikai klupinėjo, jaudinosi, o ji traukė savo melodingą dainą kaip tikra profesionalė - ir sulaukė nuostabaus žiūrovų palaikymo."


Muzikalumas nesvetimas visai Eglės giminei. „Pats studijų metais gitaros iš rankų nepaleisdavau, o tarp artimųjų - labai daug muzikantų", - šypteli tėtis Virgilijus, dirbantis statybų valdymo srityje. Dukters talentą tėvai pastebėjo dar kūdikystėje - nemokėdama kalbėti, ji jau mėgino dainuoti, mėgdžiojo televizoriaus ekrane matytus atlikėjus. Sulaukusi trejų su puse, mergaitė pradėjo lankyti vokalo pamokas. Pirmoji dainavimo mokytoja Ilona Linkevičiūtė specialiai Eglei parašė dainą „Mergytės". Atlikusi šį kūrinį mažoji dainininkė laimėjo pagrindinį prizą festivalyje „Dzūkijos žvaigždutės". Vaikystėje ji koncertavo su vaikų grupe „Mikrofonas", o būdama šešerių pradėjo mokytis vokalinio dainavimo B. Dvariono muzikos mokykloje. Tuomet ji dar net nelankė pradinės mokyklos!..


„Eglė beprotiškai gabi", - neslėpdamas pasididžiavimo sako tėtis. Tėvų niekas negalėtų apkaltinti, kad neskiria dėmesio dukrai: Dvarčionių pradinės mokyklos ir B. Dvariono muzikos mokyklos mokinė papildomai lanko privačias pamokas pas vokalo mokytoją Nijolę Maceikaitę, be to - šoka baletą. „Dabar mano darbas - Eglutė", - mama Loreta visai nesigaili, kad dėl dukters atsisakė kitos veiklos. „Nespaudžiame dukros, nieko neverčiame daryti per prievartą. Jei ji norės būti dainininke - tebūnie, jei ne - pasirinks kokią nors kitą specialybę. Juk talento dainuoti vis tiek nepraras", - dukros ateities į jokius rėmus nespraudžia tėtis.


Vis dėlto „Vaikų Eurovizija" buvo jų visų svajonė. Dar vasarą festivalyje „Slavianskij Bazar" Eglė susipažino su prodiuseriu, grupės „N.E.O." nariu Raigardu Tautkumi - jis sutiko priglausti mažąją dainininkę po savo sparnu. Dainą „Laiminga diena" sukūrė pati Eglė, Raigardas ją aranžavo. Pasirodyti mergaitę rengė garsus tenoras Gediminas Varna-Tiškevičius. Kai ji nugalėjo Lietuvos konkurse, prodiuseris greitai suskaičiavo, kiek bus išlaidų ir kiek reikės lėšų. „Už paramą esame dėkingi Vilniaus savivaldybei ir Švietimo ministerijai, - teigia Virgilijus Jurgaitis. - Bet buvo ir tokių, kurie mus labai nuvylė... Buvęs kultūros ministras Jonas Jučas prieš rinkimus mielai su Egle fotografavosi, žadėjo paramą, o kai atėjo laikas pildyti pažadus - paprašė nebetrukdyti... Kiek turėjome asmeninių lėšų - visas ir išleidome, bet vis tiek šio to pritrūko. Ką gali žinoti - jei viskas būtų susiklostę taip, kaip planuota, gal Eglutė būtų buvusi pirma."


Tačiau šeima tikrai nėra nusivylusi trečiąja vieta. Į Kiprą su Egle vyko visi: tėvai, broliai studentai Justas ir Vytas, artimieji, šeimos draugai - iš viso apie penkiasdešimt žmonių. Po repeticijų maratono užlipusi į konkurso sceną, Eglė visai nesijaudino. Balsavimą visi stebėjo jausdami didelį pasitikėjimą mažąja žvaigždute. Išvydusi, kad tapo trečia, dainininkė sušuko: „Valio, pagaliau galėsiu maudytis!" Po konkurso iki šeštos valandos ryto visa palaikymo komanda viešbutyje šventė pergalę, sekmadienį skyrė maudynėms baseine, o pirmadienį, oro uoste prisirinkę dovanų iš kipriečių gerbėjų, grįžo į Lietuvą.


Dvarčionių pradinės mokyklos 4A klasė savo žvaigždutę pasitiko su balionais ir šokančia gėle. Kas Eglės laukia dabar? „San Remo vaikų festivalis Italijoje, tarptautinis konkursas Kazachstane, 2010-aisiais - festivalis Egipte", - planuoja dešimtmetė. O tėvai atlaidžiai šypsosi: kaip bus, taip bus. Bent vieną reikšmingą pergalę savo gyvenime Eglė jau tikrai pasiekė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius