Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Gidonas Šapiro-Bilas: „Žaisti akmenslydį – tai ne grindis šluoti“

Grupės ŽAS narys ir kulinaras Gidonas Šapiro yra ne kartą stebėjęs akmenslydžio varžybas per televiziją, tačiau šio žaidimo taisyklių taip ir neperprato. Sulaukęs TV6 laidos „Atrask žiemos sportą“ vedėjos Vlados Musvydaitės kvietimo išbandyti šią sporto šaką nesitikėjo, kad bus taip įdomu.
Gidonas Šapiro
Gidonas Šapiro / TV6 nuotr.

„Akmenslydį esu ne kartą matęs per televiziją, bet tik pats išbandęs supratau, kad čia ne šiaip pasivaikščiojimas ant ledo ir pamojavimas šluotele. Galiu pasakyti, kai tai iš tiesų yra sportas, kuriam reikia būti fiziškai pasiruošus. Tai tikrai ne tas pats, kas namuose šluoti grindis“, – po treniruotės juokavo G.Šapiro.

Jam ir V.Musvydaitei sunkiausiai buvo suderinti veiksmus. Trinant ledą specialia šluotele jis šiltėja, todėl paleistas akmuo geriau slysta. „Didžiausia problema buvo ta, kad mes su Gidonu ne padėjome akmeniui slysti, o trukdėme vienas kitam – nuolat daužėmės šluotelėmis. Nesitikėjau, kad šis žaidimas yra toks azartiškas. Nuo ledo trynimo šluotele ėmė mušti prakaitas“, – pasakojo V.Musvydaitė.

Žaidėjams tinginiauti neleido ir treniruotę vedusi Lietuvos akmenslydžio čempionė Virginija Paulauskaitė. Ji taip garsiai rėkė ir ragino žaidėjus, kad naujokai jautėsi lyg aukščiausio lygio varžybose.

TV6 nuotr./Gidonas Šapiro ir Vlada Musvydaitė
TV6 nuotr./Gidonas Šapiro ir Vlada Musvydaitė

„Akmenslydžio aikštelė yra 45 metrų ilgio. Jo žaidėjai, paleidus akmenį, šluotelėmis ledą turi trinti apie 30 metrų ir tai daryti reikia iš visų jėgų. Varžybos paprastai trunka dvi su puse valandos, kartais ir ilgiau, todėl reikia ne tik daug fizinių jėgų, bet ir nusiteikimo, sportinio pykčio“, – šypsojosi V.Paulauskaitė

Ji pasakojo, kad Lietuvoje akmenslydis spačiai populiarėja, vis daugiau draugų ar bendradarbių kompanijų šį žaidimą renkasi vietoje boulingo ar kitų aktyvių pramogų. Į akmenslydžio aikštelę žadėjo sugrįžti ir G.Šapiro: „Visiems pažįstamiems dabar reklamuosiu, kad tai žaidimas, kurį verta išbandyti. Pagaliau perpratau jo taisykles, todėl ir per televizorių pažiūrėsiu ir pats pažaisiu su didžiausiu malonumu.“

Ar V.Musvydaitės ir G.Šapiro paleisti akmenys pasiekė tikslą, sužinosite jau rytoj, šeštadienį, šviečiamojo pobūdžio laidoje „Atrask žiemos sportą“ per TV6. O visas olimpines akmenslydžio varžybas Sočyje stebėkite drauge su oficialiu transliuotoju „Viasat“ per šešis papildomus specialiai olimpinėms žaidynėms sukurtus raiškiosios televizijos (HD) kanalus.

TV6 kanalas nuo vasario 6-osios vienintelis iš nemokamų televizijų kviečia stebėti visas Sočio žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo rungtis bei sirgti už atstovausiančią mūsų šaliai Deivido Stagniūno su Isabella Tobias porą, o TV3 pateiks šios sporto šakos desertą – 2014-ųjų žiemos olimpinių žaidynių dailiojo čiuožimo nugalėtojų parodomąją programą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius