Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipišui ruduo - melancholiškos ir harmoningos kūrybos metas.

Ne vieno dainininko apdainuotas, ne vieno rašytojo aprašytas, kažkam depresiją varantis, o kažkam ir kūrybingumą skatinantis rudens sezonas atnešė į Kipišo stovyklą kūrybingumo vėjus.
Foto naujienai: Kipišui ruduo - melancholiškos ir harmoningos kūrybos metas.
„Musicinforama“ nuotr. / zmones24.lt
Temos: 2 Ruduo Kipishas

Ne vieno dainininko apdainuotas, ne vieno rašytojo aprašytas, kažkam depresiją varantis, o  kažkam ir kūrybingumą skatinantis rudens sezonas atnešė į Kipišo stovyklą kūrybingumo vėjus. „Nežinau, kodėl, bet pamačius geltonuojančius lapus už lango tarsi apsėstas pradėjau kurti. Žodis prie žodžio, ketureilis, kuris po truputį susilieja į bendrą eilėraštį ir tikriausiai kažkada pataps daina, bent jau iki šiol taip būdavo“.

Muzikos prodiuseris prisipažįsta, kad eilėraštis, kuris gimsta rudenį skiriasi savo nuotaika nuo bet kurio kito kūrinio parašyto ne šiuo metų laiku. Pasak Kipišo, rudenį sukurti kūriniai dažniausiai išsiskiria šilta energetika. Rudens dainos melancholiškos, labai romantiškos ir harmoningos. Kipišas - daugiau nei penkiasdešimties dainų tekstų autorius. Savo dainas atlieka ne tik jis pats, bet ir kiti Lietuvos muzikantai ir atlikėjai.

Rudeninė nuotaika vyrauja Kipišo parašytoje Mios dainoje „Mintys apie tave“, dainose „Nieko geriau nėra“, „Tik vakare“, kurias kažkada atliko Atlanta. „Nors minėtos dainos yra apie meilę, meilės tema tekstuose dominuoja ne visada, - pasakoja Kipišas, - dažnai rudeninės nuotaikos paveiktas parašau ir kokį nors tekstą „permirkusį“ svetimu skausmu, toks buvo tekstas Lietuvos hiphopo atstovo Skripo dainai‚ „Dar vienas šansas“, kurią jis įrašė kartu su Wee Diavara“.

Sau ir projektams, kuriuose Kipišas dainuoja, dainų tekstus jis rašo dažniausiai vasarą. Jie labai skiriasi nuo rudeninių. Čia galima paminėti Kipišo solinę kūrybą ir projektui „Kastaneda“ sukurtas dainas. Šių dainų tekstai dažniausiai linksmi ir šmaikštūs. Tai dainos „Sombrero“, „Viskas ko reikia“. Ypatinga vasariška nuotaika pasižymi reggae projekto „Green sun club“ dainos, kurias sukdavo ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos bei Rusijos radijo stotys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius