Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kuris iš kandidatų gali nokautuoti Dalią Grybauskaitę antrame ture?

Visuomenės apklausos rodo, kad prezidentės Dalios Grybauskaitės populiarumas krenta, tad jai greičiausiai nepavyks pakartoti praėjusių rinkimų sėkmės ir šįsyk teks susikauti antrajame rinkimų ture.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Vilius Kaikaris

„Nuoga tiesa“ klausia: kas bus pagrindinis D.Grybauskaitės varžovas – socialdemokratas Zigmantas Balčytis ar Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas?

„Valstybė negali tapti verslo, privataus kapitalo įkaite“, – sako Zigmantas Balčytis, nors neneigia, kad padėti verslui kurti santykius su artimiausiais kaimynais – viena iš prezidento pareigų. Z.Balčytis neabejoja, kad būtent jam teks antrajame rinkimų ture kautis dėl šalies vadovo posto, todėl jis pasisako už tokią užsienio politiką, kuri tarnautų vidaus politikai, gerintų žmonių pragyvenimo lygį.

Laidoje kaip ekspertė dalyvausianti ekonomistė Aušra Maldeikienė tvirtina, kad pirkliai valstybės nevaldo, tačiau dėl verslininkų, manančių, kad valstybė turi tarnauti jiems, visų pirma yra kalti patys politikai, kurie, anot jos, jiems tą mintį į galvą ir įkalė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Zigmantas Balčytis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Zigmantas Balčytis

Artūras Paulauskas mano, kad bendravimas su Rusija turi būti pergalvotas iš naujo. „Turime ieškoti pragmatinio bendradarbiavimo formų, nes vis dar esame priklausomi nuo šios šalies energetinių resursų, o mūsų verslas ir prekyba ten aktyviai  sukasi“, – sako Darbo partijos kandidatas, pridurdamas, kad mūsų verslui šiandien reikia naujų rinkų ir tose paieškose intensyviai turi dalyvauti ir šalies vadovas.

Bene labiausiai pastaruoju metu apkalbamas verslininkas Vilius Kaikaris sutiko duoti interviu mūsų laidai. Ką jis palinkės debatų dalyviams? Z.Balčyčio ir A.Paulausko dvikova „Nuogoje tiesoje“ – jau šį vakarą, 21.00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.  

B.Barausko/BFL nuotr./Artūras Palauskas
B.Barausko/BFL nuotr./Artūras Palauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius