Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija“. Muzikos kelyje – mafijos pėdsakas

Be grupės „Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija" savo gyvenimo turbūt neįsivaizduoja pusė Lietuvos senolių. Svajingos, lengvai įsimenančios dainos patinka daugeliui, o patys muzikantai paperka savo paprastumu ir nuoširdumu.
Foto naujienai: „Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija“. Muzikos kelyje – mafijos pėdsakas
Nuotrauka iš asmeninio albumo / zmones24.lt

Be grupės „Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija" savo gyvenimo turbūt neįsivaizduoja pusė Lietuvos senolių. Svajingos, lengvai įsimenančios dainos patinka daugeliui, o patys muzikantai paperka savo paprastumu ir nuoširdumu.


Dosjė:


Vardas, pavardė: Silvija Kairienė.

Gimimo data, vieta: 1963 12 01, Kaunas. 45 m.

Šeima: turi dvi dukras - Eveliną ir Astą.

Šeiminė padėtis: ištekėjusi.


Vardas, pavardė: Evaldas Melnikas.

Gimimo data, vieta: 1952 10 27, Kėdainiai. 56 m.

Šeima: turi sūnų Išmarą.

Šeiminė padėtis: išsiskyręs.


Vardas, pavardė: Kęstutis Valionis.

Gimimo data, vieta: 1960 11 26, Kėdainiai. 48 m.

Šeiminė padėtis: vedęs.


Netikėtas pakvietimas


„Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija" susikūrė Kaune 1996-aisiais. Iš pradžių su dar vienu muzikantu į sceną žengė tik Evaldas Melnikas (56) ir Silvija Kairienė (45). Kęstutis Valionis (48) prie grupės prisijungė labai netikėtai. „Viename koncerte svečio teisėmis dalyvavo Kęstutis. Mums su Evaldu patiko jo balsas, judrumas, nuotaika. Jam pasiūlėme dainuoti mūsų kolektyve. Įdavėme savo įrašytas dainas. Neilgai Kęstutis galvojo - po 10 dienų jis jau stovėjo scenoje su mumis", - šypteli S. Kairienė.


TIK kolegos!


Kad Lietuvos žmonės priprastų prie naujos grupės sudėties, kolektyvo nariai nusprendė surengti koncertinį turą. Muzikantai tvirtina, jog koncertinės kelionės paprastai būdavo labai linksmos, tačiau geros nuotaikos netrūkdavo ir scenoje. „Mūsų privalumas buvo tas, kad į kolektyvo sudėtį įėjo moteris. Mes buvome linksmesni nei kiti to meto kolektyvai", - mano K. Valionis ir E. Melnikas.

Legendiniai atlikėjai sako, kad per 14 bendro darbo metų jie tapo vienu kumščiu. Tiesa, daugelis klausytojų iki šiol nežino, kas iš tikrųjų sieja grupės narius. Vieni mano, kad atlikėjai yra giminės, kiti galvoja, kad kolektyvą sudaro vyras, žmona ir brolis. Tai netiesa. „Ne vieną kartą apvažiavome Lietuvą, buvome Kanadoje, Lenkijoje, JAV. Su Kęstučiu važiavome į Italiją, į ekskursiją. Tačiau tai nereiškia, jog mes esame giminės. Mes tiesiog draugai ir kolegos", - šypteli dainininkai.


Slidi sėkmė


Paklausus apie kūrybinio kelio pradžią, kolektyvas nusijuokia ir sako, kad pirmieji jų žingsniai buvo sėkmingi.

„Iš pradžių darbo buvo kur kas daugiau nei dabar. Turėdavome 10-12 koncertų per savaitę, samdėme vairuotoją su autobusiuku, operatorių, humoristą, vadybininką. Reikia pripažinti, kad ir žmonių koncertuose būdavo daugiau, garso įrašus pirkdavo geriau, nebuvo interneto. Be to, įrašų studijose užtrukdavome ilgiau, nes nebuvo tokios geros technikos. Dabar viskas pasikeitė. Vairuojame patys, turime savo įrašo studiją, o vadybininke dirbu aš pati", - apie pokyčius kalba Silvija.

Daugiau nei po metų grupė „Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija" švęs 15 metų sukaktį. Per tiek laiko kolektyvas visuomet buvo populiarus, surinkdavo pilnas sales klausytojų. Kokia sėkmės paslaptis?

„Ar kas nors ją žino? Labai jau slidus dalykas ta sėkmė. Šiandien ji yra, o rytoj gali ir nusisukti. Mažiau reikia apie ją galvoti, o tiesiog žengti koja kojon su laiku, kurti dainas, nedaryti piaro iš pigių dalykų, nuoširdžiai dirbti ir tikėti tuo, ką darai. Gerbėjai falšo neatleis", - įsitikinę muzikantai.


Reikia keisti mylimuosius?


Natūralu, kad per ilgą laiką, praleistą kartu, muzikantai ne kartą buvo susipykę. Tačiau piktumai kildavo tik dėl smulkmenų. „Didelių konfliktų, dėkoju Dievui, mūsų kolektyve nebuvo. Padiskutuodavome dėl muzikos, teksto, dainavimo manieros. Nepavadinčiau to konfliktais. Jei darbe būtų bloga atmosfera, argi mes galėtumėme taip ilgai būti kartu? Labai gerai žinome, kaip išvengti konflikto. Reikia daugiau kalbėti apie problemas ir jas spręsti", - gerų santykių paslaptį atskleidžia legendiniai atlikėjai.

Scenos veteranai sako, kad tarpusavyje jų šeimos nemažai bendrauja, drauge švenčia jubiliejus, tik dabar esą rečiau susitinka. Tačiau ar šeimos nariai nepriekaištauja ir nekelia pavydo scenų, kai jų mylimieji naktimis grįžta iš koncertų?

„Neįžvelgiu jokio nusikaltimo, kad mūsų kolektyvas yra mišrus. Namiškiai seniai priprato prie šios tvarkos ir nesikiša. Kažkur girdėjau, jog jeigu antra pusė maišo darbui, reikia ją keisti", - juokauja S. Kairienė.


Susidūrė su mafija


„Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija" pasakoja, kad per koncertinės veiklos metus būta ne tik malonių išgyvenimų. Daug streso muzikantai patyrė nuvykę koncertuoti į Jungtines Valstijas. „Koncertavome už Atlanto ir ten susidūrėme su muzikos mafija. Kaip ir pas mus, taip ir ten yra savi atlikėjai, o tarp jų - konkurencija. Tai natūralu, nes viskas susiję su pinigais. Pramogų verslas yra pelningas, o kur pinigai, ten nėra skaidrumo, - intriguojančiai pasakoja ponia Silvija. - Mūsų koncerto organizatorių konkurentai darė absurdiškus žingsnius, kad pakenktų mūsų pasirodymams. Jie stengėsi į viešumą paskleisti kuo daugiau dezinformacijos, pavyzdžiui, esą mes negavome vizų, mūsų neįleido į Ameriką ir t. t. Vėliau išsiaiškinome, kad visi jų žingsniai buvo suplanuoti ir suderinti su žmonėmis iš Lietuvos. Pasirodo, visi muzikos mafijos keliai veda čia. Aš nenoriu vardyti konkrečių pavardžių, bet patikinu, kad tuomet strioko buvo", - nemalonius incidentus prisimena S. Kairienė.

Tiesa, tuomet JAV paskleista dezinformacija tik padėjo „Pusbroliams Aliukams ir sesutei Silvijai". Kilo didžiulis susidomėjimas šia istorija ir antireklama tapo gera reklama. Į grupės koncertus tąkart susirinko labai daug žiūrovų.


Gerbėjai parūpina medaus


Per 14 grupės gyvavimo metų būta ir nemažai linksmų nutikimų. Keletą iš jų kolektyvo nariai prisimena.

„Skubėjome į koncertą. Atvažiavome, kraustome garso aparatūrą. Norėjome papulti į salę, bet susirinkusiųjų buvo tiek daug, kad sunku buvo praeiti. Pabandžiau prasiveržti pro žmones, tačiau man kažkas iš salės sušuko: „Ko reikia? Nematai, kad vietos nėra!" Tada teko eiti pro kitas duris", - nusijuokia E. Melnikas.

„Vienuose kultūros namuose direktorė išgirdo, kad atliekame savo paskutinę dainą. Ji sumanė mus pavaišinti kava ir iš elektros lizdo ištraukė laidą, kad užkaistų kavinuką. Deja, ten buvo įjungta visa aparatūra, todėl koncertas baigėsi anksčiau", - šypteli atlikėjai.

Paklausus, kaip galėtų apibūdinti savo gerbėjus, visi atlikėjai tiesiog nušvinta. „Mūsų gerbėjai labai nuoširdūs ir vaišingi žmonės. Mano šaldytuve nesibaigia dovanotas medus. Juo pasidaliju su vaikais ir duodu mamai. Dažnai į koncertą gerbėjai atneša naminio sūrio. Gavome ir dešrų, ir lašinių... Viena gerbėja atnešė didžiausią krepšį vaisių", - kalba sesutė Silvija.


Turi prašmatnų namą


Kolektyvo nariai, kaip muzikantai, gerai pažįstami savo gerbėjams, tačiau tik nedaugelis žino asmeniškesnių dalykų apie savo numylėtinius. Pavyzdžiui, grupės narys Evaldas netoli Kauno turi ištaigingus namus su privačiu lauko teniso kompleksu.

„Įspūdingą namą pasistačiau už savo uždirbtus pinigus, savomis rankomis. Labai norėjau turėti nuosavus teniso kortus, nes dievinu šį sportą. Svajonę įgyvendinau! Retai mano norai neišsipildo. Viską darau, kad būtų taip, kaip sumaniau. Norėjau turėti įrašų studiją - turiu. Troškau lauko teniso kortų - juose žaidžiu. Rašau muziką - ir man tai patinka. Turiu mylimą darbą ir esu laimingas", - tvirtina E. Melnikas.

Daugeliui gerbėjų smalsu sužinoti šiek tiek daugiau ir apie kitą kolektyvo narį - energingąjį Kęstutį. Ne vienas nori išgirsti K. Valionio jaunystės ir gyvybingumo paslaptį.

„Toks aktyvus esu nuo vaikystės. Kojos pačios šoka. Man sunku stovėti ir nejudėti. Dirbu kultūrinį darbą, turiu nemažai saviveiklos kolektyvų, nuolat judu. Manau, kad iš tėvų gavau tokią energijos dozę", - gera nuotaika spinduliuoja Kęstutis.


Galvoja apie finišą?


Ne mažiau nei apie K.Valionį ir E.Melniką gerbėjams smalsu daugiau sužinoti ir apie grupės puošmeną sesutę Silviją. Turbūt ne vienas žmogus jau girdėjo gandų, esą S. Kairienę ir kitą grupės narį Evaldą sieja ne tik darbo santykiai, bet ir šis tas daugiau. Paprašėme tai pakomentuoti Silvijos. „Į tokius klausimus labai gerai atsako jūsų žurnalo pavadinimas „Privatu!". Tegul toks būna mano atsakymas", - diplomatiškai išsisukinėja Silvija. Moteris tikina, kad per daug scenoje praleistų metų teko išgirsti nemažai nebūtų kalbų apie save. „Stengiamės į gandus nekreipti dėmesio. Kai kolektyvuose būna skirtingų lyčių atstovų, apkalbų sunku išvengti", - ranka numoja Silvija.

Paklausus, ar jie kartais pagalvoja apie sceninės veiklos finišą, muzikantai į šį klausimą atsako skirtingai. „Galvoju apie tai jau dvejus metus, bet prižadu, kad kai apsispręsiu, jūsų žurnalo skaitytojai apie tai sužinos pirmieji", - šypteli Silvija.

Evaldas kalba kiek kitaip: „Mes dar turime daug naujų dainų. Mūsų muzika yra universali ir dar ilgai turėsime klausytojų", - šypteli pašnekovas.

„Tik laikas parodys, kas bus su mūsų grupe. Tačiau aš dainuoti nenustosiu dar ilgai. Daina - mano gyvenimas", - pokalbį baigia K. Valionis.


Įdomybės:


  • Nors grupė vadinasi „Pusbroliai Aliukai ir sesutė Silvija", tačiau kolektyvo nariai nėra susisaistę giminystės ryšiais.
  • Ypač daug žmonių nustebo, kai kolektyvas nusprendė dalyvauti atrankoje į „Eurovizijos" dainų konkursą. Tiesa, nesėkmingai.
  • Grupės vokalistės S. Kairienės dukra Asta Kairytė (19) taip pat veržiasi į muzikos pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius